Posibil gest politic? Kim Jong-un a urcat muntele sacru din țara sa călare pe un cal alb. După o excursie asemănătoare din 2013 a urmat o execuție

Redactor:
Departamentul Life
Posibil gest politic? Kim Jong-un a urcat muntele sacru din țara sa călare pe un cal alb. După o excursie asemănătoare din 2013 a urmat o execuție
Fotografii care îl înfățișează pe Kim Jong-un urcând pe muntele sacru din Coreea de Nord călare pe un cal alb au apărut în presa locală, iar experții consideră că gestul este unul simbolic și indică un posibil anunț politic, potrivit CNA.

Liderul Republicii Populare a fost surprins în fruntea unui șir de călăreți, în timp ce străbătea pădurile înzăpezite ale muntelui sacru Paektu, locul de unde se spune că acesta își trage originile. Printre însoțitorii acestuia se afla și soția sa, Ri Sol Ju, precum și câțiva oficiali ai Coreei de Nord.

Muntele Paektu, un vulcan stins de la granița cu China, are o deosebită valoare simbolică pentru nord-coreeni și este considerat atât locul nașterii spirituale a națiunii, cât și locul de baștină al lui Kim Jong II, tatălui lui Kim Jong-un. Propaganda de la Phenian susține că tatăl conducătorului s-ar fi născut într-o tabără secretă aflată în acea zonă, aceeași în care s-au purtat și războaiele împotriva coloniștilor japonezi. Cu toate acestea, unii istorici, precum și arhivele sovietice, afirmă că acesta a venit pe lume în Rusia, acolo unde tatăl său și bunicul lui Kim Jong-un era exilat.

Liderul a vizitat mai multe repere istorice din zonă și a urcat pe munte, „consfințind zăpezile fostelor câmpuri de bătălie”, după cum a spus presa locală, a relatat CNA.

Specialiștii care au analizat fotografiile au declarat că, având în vedere fondul istoric, imaginile ar putea reprezenta o reafirmare a puterii și legitimității lui Kim Jong-un.

Liderul nord-coreean vizitează în mod regulat Muntele Paektu, gest urmat deseori de schimbări politice. În 2013, după o astfel de excursie, Kim Jong-un a ordonat execuția unchiului său, Jang Song-thaek, fost deținător al unei mari puteri. În contextul tensiunilor actuale dintre Coreea de Nord și Statele Unite, fotografiile au ridicat multe semne de întrebare în legătură cu intențiile liderului.

Inchide