Povestea bărbatului acuzat că a dus COVID-19 în Coreea de Nord: Fugise de la sud-coreeni unde a fost acuzat de agresiune sexuală

Povestea bărbatului acuzat că a dus COVID-19 în Coreea de Nord: Fugise de la sud-coreeni unde a fost acuzat de agresiune sexuală
Povestea bărbatului acuzat că a dus COVID-19 în Coreea de Nord: Fugise din Coreea de Sud unde a fost acuzat de agresiune sexuală / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 28/07/2020, 13:18
Actualizat: 28/07/2020, 13:19

Un bărbat din Coreea de Nord care fugise din țară în urmă cu ceva timp, a revenit în țara natală și a fost acuzat de autoritățile de la Phenian că a adus COVID-19 în rândul nord-coreenilor.

Fugarul în vârstă de 24 de ani a fost identificat de autoritățile de la Phenian fiindu-i relevat doar numele de familie – Kim. Acesta a fugit din Coreea de Nord în urmă cu câțiva ani, dar a trecut frontiera recent, în mod ilegal, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală în Coreea de Sud, relatează Reuters.

Acesta este anchetat pentru agresiune sexuală în Coreea de Sud, potrivit autorităților din acest stat. Bărbatul a reușit să păcălească forțele de la graniță târându-se printr-o gură de canalizare și înotând apoi prin râul Han până în Coreea Nord pe 19 iulie. La câteva zile după, a fost capturat de autoritățile nord-coreene.

Fugarul, acuzat de agresiune sexuală în Coreea de Sud

Park Han-ki, șeful armatei sud-coreene, a declarat marți, în fața Parlamentului, că bărbatul, care are 163 de centimetri și cântărește 54 de kilograme, a tăiat sârma ghimpată instalată la capătul conductei care ajunge la râu.

De asemenea, potrivit unui alt oficial sud-corean, fugarul ar fi urmat aceeași procedură și în 2017, când a evadat din Coreea de Nord.

Fugarul Kim locuia în orașul de graniță Kaesong, cel care găzduia un parc industrial și biroul de legătură dintre cele două țări și cel care a fost aruncat în aer de regimul de la Phenian la jumătatea lunii iunie.

Se pare că pe fondul tensiunilor privind programul nuclear nord-coreean, Kim s-a decis să părăsească statul, așa cum a mărturisit într-un videoclip postat pe YouTube în care apare alături de un alt dezertor.

„După ce am trecut prin gardurile de sârmă ghimpată am dat peste teren minat pe care l-am ocolit și am ajuns la un câmp de trestii unde am stat ascuns în jur de trei ore”, a povestit acesta despre modul în care a fugit.

Ulterior, acesta a început să înoate, ghidându-se după luminile de pe malul sudic al râului iar când a ajuns la țărm a strigat pentru ajutor, fiind găsit de o unitate de soldați sud-coreeni.

„Dezertorul” s-a reîntors în „patria mamă”

Momentan nu se știe cum și-a câștigat bărbatul existența în Coreea de Sud, dar bărbatul ar fi fost dator unui alt dezertor din Kaesong cu suma de 16.800 de dolari, potrivit unui cunoscut al acesteuia.

Poliția sud-coreană a anunțat că pe numele bărbatului fusese depusă o plângere, pe 12 iunie, de către o femei care îl acuza că a încercat să o agreseze sexual în locuința acestuia. Inițial, Kim a negat acuzațiile în fața anchetatorilor, însă lucurile s-au schimbat atunci când o cunoștință a acestuia le-a declarat polițiștilor în 12 iulie că ar fi amenințat-o pe femeie și că plănuiește să fugă în Nord.

Astfel, a fost emis un mandat de arestare pe numele acestuia, dar, potrivit presei nord-coreene, acesta ajunsese deja în Coreea de Nord la acea dată.

Bărbatul identificat drept Kim a fost găsit de autoritățile nord-coreene pe 24 iunie și, potrivit acestora, prezenta simptome specifice infectării cu SARs-CoV-2.

Ulterior, liderul de la Phenian a dispus carantinarea orașului și a decretat stare de urgență în țară.

De celalaltă parte, autoritățile sud-coreene susțin că nu au existat semnale tânărul ar fi fost infectat cu noul coronavirus înainte să treacă granița și că două persoane cu care acesta a intrat în contact apropiat au fost testate negativ pentru COVID-19.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun