VIDEO| „M-am culcat la 22 de ani și m-am trezit la 58”. Povestea bărbatului care a ieșit din comă după 35 de ani

VIDEO| „M-am culcat la 22 de ani și m-am trezit la 58”. Povestea bărbatului care a ieșit din comă după 35 de ani
Manel Monteagudo, înainte de accident și după ce a ieșit din comă FOTO: captură video El Mundo
Publicat: 12/11/2021, 14:00
Actualizat: 12/11/2021, 20:19

Manel Monteagudo, un bărbat din Spania, are o poveste de viață impresionantă. Bărbatul a intrat în comă după un accident suferit în 1979 și s-a trezit 35 de ani mai târziu, după ce împlinise 58 de ani. Când s-a trezit, spaniolul avea soție, casă și două fiice adulte.

Manel Monteagudo s-a angajat ca marinar la vârsta fragedă de 14 ani. A lucrat în Africa de Sud, iar la 17 ani s-a mutat în Germania, în căutarea unei vieți mai bune. Aici s-a angajat pe o navă comercială care a părăsit Bremenul și a ajuns în Basra, Irak. Aici, bărbatul a suferit un accident, intrând în comă, după ce a alunecat și a căzut de la o înălțime de 6 metri. Era 28 februarie 1979, chiar ziua în care a împlinit 23 de ani, scrie El Mundo.

În primele luni a rămas într-un spital din Irak, apoi a petrecut câțiva ani într-un spital din Coruña și în cele din urmă l-au dus acasă, unde a fost îngrijit de iubita lui de atunci și de actuala soție, Conchi.

Cheagul pe care îl aveam în cap și pe care îl am în continuare, nu a putut fi îndepărtat, pentru că se află într-o zonă foarte riscantă. I-au spus soției mele că în orice zi puteam să mă trezesc sau să mor”, povestește spaniolul.

Manel a deschis ochii pe 15 octombrie 2014, 35 de ani mai târziu. „Prima mea impresie a fost că accidentul s-a petrecut cu o zi înainte. În niciun moment nu am conștientizat că sunt în Spania„, a explicat el care au fost primele impresii.

Manel nu știa că există internet și ce este o telecomandă

Alături de el era Conchi. „Pentru mine era iubita mea, nu stiam că era deja sotia mea. Imediat ce i-am vazut fața, am recunoscut-o. Dar am fost șocat să văd că avea părut foarte încărunțit”, își amintește Manel.

A avut nevoie de terapie pentru a putea să vorbească și să meargă din nou. Când și-a văzut imaginea în oglindă a avut un șoc. „Nu, acesta nu sunt eu, acesta este un batrân, eu am 23 de ani”, a gândit atunci.

Manel nu știa că există internetul și nici că există mai mult de două canale de televiziune. Nu știa ce este o telecomandă și nici măcar astăzi nu s-a obișnuit cu toate tehnologiile și are impresia că este într-un film SF. S-a bucurat să afle că Spania a câștigat Cupa Mondială de Fotbal în 2010.

„A adus un preot”

Saltul în viitor pe care l-a trăit acest bărbat care acum are 65 de ani este copleșitor: „Am adormit la 23 de ani și m-am trezit la 58”. Societatea, tehnologia, medicina, comunicarea, oamenii pe care îi cunoștea, totul în jurul său se schimbase.

Apoi a aflat că locuia în alt oraș, într-o altă casă și era căsătorit. A spus că într-o perioadă în care traiul împreună fără un certificat de căsătorie era mai complicat, Conchi a găsit metoda prin cate putea avea grijă de el. „A adus un preot”, a mărturisit el.

Nu era tată când a căzut în comă. La câteva zile după ce s-a trezit a aflat că are două fiice. Însă nu a dorit să explice cum s-a întâmplat.

Nu regret absolut nimic, pentru că nu-mi amintesc nimic… Singurul lucru pe care îl regret este moartea tatălui meu. Când m-am trezit, el murise deja și a fost șocant pentru mine, m-a intristat”, a povestit Manel. Mama lui era încă în viață, dar a murit trei ani mai târziu.

Conchi „și-a sacrificat toată tinerețea pentru mine”, spune bărbatul care acum „urăște să doarmă”.

Cazul lui Monteagudo ridică semne de întrebare

Povestea lui Manel Monteagudo ridică multe semne de întrebare. Jurnaliștii de la El Mundo au cerut părerea unui medic neurolog cu privire la acest caz fabulos.

„Desigur că sună bizar. Foarte, foarte bizar. Nu spun că acest caz este improbabil, dar este extrem de dificil de înțeles. Dacă ar fi fost în stare vegetativă, așa cum susține, probabilitatea ca el să-și revină după 35 de ani este aproape inexistentă. Iar dacă a fost în comă, ceea ce este diferit, ar trebui făcute analize, dar ar fi rămas cu mușchii atrofiați și cu probleme privind recuperarea anumitor funcții. Personal, nu am auzit sau citit despre astfel de cazuri. Din punct de vedere medical, nu prea e posibil”, explică medicul Ayoze González.

Citește și Povestea Adinei, tânăra care își caută cu disperare mama care a abandonat-o la naștere: „Nu am pe nimeni în viața mea”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE MOBILE. Ordinul de la UE a devenit deja...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea