Povestea copilului care s-a născut în timpul exploziei din Beirut: Căzuse tavanul peste ei, credeam că sunt răniți! / Momentele terifiante, surprinse de tată – VIDEO

Povestea copilului care s-a născut în timpul exploziei din Beirut: Căzuse tavanul peste ei, credeam că sunt răniți! / Momentele terifiante, surprinse de tată - VIDEO
Povestea copilului care s-a născut în timpul exploziei de la Beirut: Căzuse tavanul peste ei, credeam sunt răniți! / Momentele terifiante, surprinse de tată (Sursă FOTO: captură BBC)
Publicat: 06/08/2020, 08:50
Actualizat: 07/08/2020, 00:35

O femeie și partenerul ei se aflau în spitalul St. George din Beirut în timpul exploziei care a zdruncinat capitala Libanului și urmau să devină părinți. Edmond Khnaisser, tatăl bebelușului, a povestit despre clipele de groază prin care a trecut atunci când crezuse că cele mai dragi persoane ale sale au fost rănite sau chiar au murit.

Spitalul St. George se află în apropierea zonei portuare în care a avut loc explozia care a făcut mii de victime, astfel încât șocul s-a resimțit foarte tare. Edmond a filmat momentele cumplite prin care a trecut alături de partenera sa, Emanuelle, care se afla internată pentru a da naștere fiului lor, George, potrivit BBC.

Povestea copilului care s-a născut în timpul exploziei din Beirut

Emanuelle se afla în travaliu la Spitalul St. George în momentul în care a avut loc explozia iar imaginile terifiante au fost filmate de Edmond.

„Ne mutam în salonul pentru travaliu, iar deîndată ce am intrat în cameră, doctorii și asistentele îi pregăteau patul. A durat doar 20 de secunde, cadrele medicale pregăteau camera, și deodată am auzit zgomotul produs de explozie – totul în jur era făcut praf, sticla, instrumentele, totul, nu mai era nimic acolo. Tot tavanul căzuse. Mi-era teamă că soția și bebelușul sunt răniți”, a povestit Edmond.

La o oră și jumătate după explozie, micuțul George a venit pe lume. Explozia a produs daune grave secției de travaliu din cadrul Spitalului St. George din Beirut.

„Mă uitam în jur, căutându-mi soția, tot tavanul căzuse. Mi-era teamă că ea și copilul sunt răniți”

„Era toată acoperită de sticlă. Am încercat prima dată să o scot din cameră pe soția mea. Am scos patul din cameră și apoi am început să îi ajut pe medici și pe asistente să își revină. Nu era doar în șoc, medicamentele nu se mai găseau, a fost o naștere ca pe vremuri”, a mai relatat acesta.

În prezent, micuțul George și mama lui se află în stare bună.

Explozia care a zdruncinat Beirutul a făcut mii de victime

O explozie de proporții a lovit capitala Libanului, Beirut, provocând daune imense. În imaginile intrate în posesia Gândul se poate observa cum suflul exploziei se resimte în zone aflate la kilometri distanță. Acesta a lovit blocuri de apartamente, fiind resimțit și în largul mării.

Potrivit autorităților, spitalele din zonă au fost copleșite de victime. Explozia vine într-un moment sensibil pentru țară, odată cu prăbușirea economică a aesteia. Conform surselor militare citate de presa libaneză, explozia din Beirut ar fi fost cauzată de un accident, nu de un atac terorist, asa cum se crezuse inițial.

Explozia de marți din capitala Libanului, Beirut, a avut puterea unui seism cu magnitudinea de 4,5, conform calculelor Observatorului Seismologic din Iordania, date publicității de Al Jazeera.

Deflagrația a fost atât de puternică, încât s-a resimțit  până în Cipru, la 240 km depărtare, iar unii dintre locuitorii insulei mediteranene chiar au crezut că este vorba de un cutremur. Sute de oameni au fost spitalizați în capitala libaneză, iar autoritățile se tem că numărul morților este imens după exploziile care au zguduit Beirutul.

Autoritățile de la Beirut au anunțat miercuri, 5 august, că bilanțul exploziei petrecute marți în zona portuară a capitalei libaneze a ajuns la 100 de morți și cel puțin 4.000 de răniți.

Pe măsură ce echipele de intervenție și salvare intervin în continuare pentru a căuta victime și eventuali supraviețuitori de sub dărâmături, autoritățile se tem că bilanțul ar urma să crească în următoarele ore și zile, notează site-ul agenției de presă Reuters.

Explozia de marți, produsă la un depozit unde existau cantități foarte mari de material exploziv, a fost cea mai puternică din ultimii ani din Liban, țară care deja se confruntă cu o criză economică de proporții și cu o creștere rapidă a numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Președintele țării, Michel Aoun, a anunțat că 2.750 de tone de nitrat de amoniu, folosit în fertilizatori, dar care este utilizat și pentru fabricarea de bombe, fusese depozitat timp de șase ani în portul Beirut fără măsuri de securitate, ceea ce Aoun a descris ca fiind „inacceptabil”.

El a cerut organizarea unei ședințe de urgență a Cabinetului, miercuri.

Oficialii nu au dat încă detalii cu privire la cauzele producerii exploziei. O sursă de securitate, dar și presa locală, a anunțat că explozia ar fi fost cauzată de muncitorii care au folosit un aparat de sudură în interiorul depozitului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”