Povestea româncei care a devenit soția unui membru ISIS: „A ştiut cum să mă ia, nu a făcut-o dintr-o dată” / „Am văzut sate rase de pe suprafaţa pământului, ruine, oameni terorizaţi de ISIS şi bătuţi cu cruzime”

Povestea româncei care a devenit soția unui membru ISIS: „A ştiut cum să mă ia, nu a făcut-o dintr-o dată” / „Am văzut sate rase de pe suprafaţa pământului, ruine, oameni terorizaţi de ISIS şi bătuţi cu cruzime”
Un migrant cu un trecut întunecat a intrat ilegal cu o barcă mică în Marea Britanie / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 17/11/2020, 08:53
Actualizat: 17/11/2020, 08:56

O româncă a fost căsătorită timp de mai muți ani cu un luptător ISIS, alături de care a fost și într-o tabără jihadistă. Femeia a trăit ororile războiului din Siria și Irak și a văzut ce fapte cumplite face Statul Islamic.

Daniela, românca născuta la Cluj, în vârstă de 41 de ani, nu vrea să își divulge întreaga identitate, însă vrea să își facă cunoscută povestea cutremurătoare de viață, relatează adevarul.ro.

La vârsta de 12 ani, familia ei s-a mutat în Franța, unde, ulterior, românca s-a înscris la Facultatea de Medicină pe care a întrerupt-o după ce l-a cunoscut pe Omar, sirianul care a sedus-o și i-a devenit soț.

Luptătorul ISIS, un seducător desăvârșit: „M-a făcut să mă simt ca o mică prinţesă”

Daniela povestește cum bărbatul a știut cum să o cucerească și o trata foarte bine – „a fost dragoste la prima vedere”.

„Era romantic, venea la mine cu buchete de flori, îmi vorbea foarte frumos şi îmi spunea că sunt totul pentru el. Era mereu atent şi parcă îmi citea fiecare gând. Avea parcă un talent, îmi anticipa dorinţele şi mi le îndeplinea. M-a făcut să mă simt ca o mică prinţesă. Asta în primii 2-3 ani”, a povestit aceasta.

Abia doi ani după căsătorie Daniela a aflat ce partener de viață își alesese – un bărbat care „luptă pentru drepturile musulmanilor”, care o asigurase că „nu suferă niciun vinovat”. Acesta i-a povestit cum verișorii lui din Siria și Libia au fost uciși de americani, britanici și francezi, ceea ce a determinat-o pe Daniela să îi arate compasiune și să îi creadă povestea.

Marea mărturisire: Lupt pentru drepturile musulmanilor!

„A ştiut cum să mă ia, nu a făcut-o dintr-o dată. A început treptat să-mi povestească despre verii săi bombardaţi de americani şi ucişi cu sânge rece. A avut însă grijă să-mi spună că el nu ar putea să facă aşa ceva nimănui. Apoi, într-o zi mi-a povestit că francezii le-au făcut mult tău musulmanilor şi la fel mi-a spus şi despre englezi, că sunt răi şi că îi urăsc pe musulmani”, a mai relatat Daniela.

Treptat, bărbatul a convins-o din ce în ce mai mult, i-a arătat imagini cu ofensiva franceză împotriva regimului lui Gadaffi și distrugerile provocate. Astfel, aceasta a ajuns să se rușineze de propria țară (are și cetățenie franceză) și să se simtă vinovată. Soțul ei reușise să o convingă că francezii au ucis civili nevinovați și că vor să înrobească Libia ca să pună mâna pe petrol.

Abia după ce a mai câștigat teren, sirianul Omar i-a explicat soției cât se poate de persuasiv și convingător că lucrează cu ISIS de câțiva ani și că este omul lor în Europa și oriunde în lume i s-ar cere să meargă.

Luptătorul ISIS a convins-o să meargă cu el în zona de război: „Sufletul îmi era rupt în două”

„Prima dată am fost şocată. Eram disperată, sufletul îmi era rupt în două. Mi-a trecut prin minte să divorţez, ba chiar să anunţ autorităţile. Dar în acelaşi timp, o parte din mine nu voia să-l abandonez. Mi-a spus, s-a jurat şi mi-a promis că niciodată nu va ucide civili, nu va omorî copii şi femei. A spus că barbariile astea le fac cruciaţii şi că el şi fraţii săi musulmani sunt bărbaţi şi se războiesc doar cu soldaţii. Şi l-am crezut, deşi o parte din mine îmi spunea că greşesc”, a adăugat Daniela.

După ce s-a asigurat că are toată încrederea soției, Omar i-a cerut să facă o schimbare radicală în viața ei – să meargă cu el în zona de război unde era nevoie de ea întrucât are cunoștințe medicale.

A văzut iadul cu ochii: „Erau bătuţi şi maltrataţi”

Astfel, românca a ajuns să trăiască ororile din Irak, la Mosul și Deir al Zawr, timp ce aproape un an și jumătate. Daniela avea grijă de răniți și era translator pentru prizonierii din Occident. Astfel, văzând ororile și modul în care sunt tratați prizonierii, și-a dat seama că locul ei nu era acolo.

„Era în 2013 sau 2014, nu mai ţin minte exact, când am văzut primii prizonieri. Am văzut întâi cum erau bătuţi şi maltrataţi câţiva soldaţi irakieni prinşi, iar cei din ISIS nu aveau milă de ei. I-au numit trădători, au spus că sunt sclavii cruciaţilor şi ar fi vrut să-i ucidă dându-le foc. N-au făcut-o, dar nu din omenie, ci pentru că voiau să negocieze un schimb de prizonieri. Dar eu nu mai rezistam, începusem să-mi pierd credinţa. Am văzut sate rase de pe suprafaţa pământului, ruine, oameni terorizaţi de ISIS şi bătuţi cu cruzime, a fost prea mult! Şi mi-am făcut curaj într-o zi şi i-am spus soţului”, a mai povestit românca din Cluj.

După ce i s-a confesat soțului, totul s-a schimbat – a fost bătută de acesta, nu mai avea încredere în ea, tovarășii lui o priveau cu dușmănie. Dar curând a venit și salvarea româncei – în timpul unei ofensive irakiene a reușit să fugă și, chiar dacă îi era teamă că va fi ucisă de irakieni, a mers înainte și s-a dovedit că așa a reușit să își salveze viața și să o ia de la capăt.

Salvarea – ofensiva irakiană: „Cei de la ISIS sunt doar nişte terorişti fără urmă de omenie”

Soldații irakieni au trata-o foarte bine și astfel Daniela le-a oferit informații despre tabăra ISIS, fapt pe care l-a făcut și pentru autoritățile franceze.

„Era normal să mi se ceară asta şi am făcut-o cu bucurie. Îmi pare rău doar că am fost naivă, că am fost proastă şi că l-am însoţit pe soţul meu în iad. A trebuit să trec prin atâtea şi să văd atâta suferinţă ca să mă conving că tot ce mi s-a spus era o mare minciună şi că de fapt ei cei de la ISIS sunt doar nişte terorişti fără urmă de omenie şi de demnitate. A fost lecţia vieţii mele. Am greşit, am plătit şi putea să fie şi mai rău. Acum, eu sunt recunoscătoare că cineva acolo sus mi-a dat şansa să o iau de la capăt”, a conchis daniela.

În prezent, aceasta și-a reluat cursurile și vrea să devină medic pentru a salva viețile oamenilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice