Premieră în China. Autoritățile ar putea renunța la politica „unui singur copil”: care va fi limita admisă de stat și cu cât va crește populația țării

Premieră în China. Autoritățile ar putea renunța la politica unui singur copil: care va fi limita admisă de stat și cu cât va crește populația țării
Publicat: 04/08/2013, 18:00
Actualizat: 31/07/2014, 14:17

China se poate afla în fața unei premiere în ultimele zeci de ani, în contextul în care un nou lider a fost ales în noiembrie 2012. Odată cu alegerea lui Xi Jinping la conducerea Chinei, specialiștii consideră că se va schimba și mentalitatea asupra natalității, trecându-se de la politica unui singur copil de familie la maxim doi copii în fiecare familie, scrie Business Insider.

Această măsură ar putea fi adoptată încă de la sfârșitul lui 2013-începutul lui 2014 și le va permite cuplurilor să facă doi copii, doar dacă cel puțin unul dintre ei este singur la părinți.

„Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, care a citat surse apropiate comisiei pentru planning familial, China ar putea să schimbe politica unui singur copil de familie la sfârșitul lui 2013-începutul lui 2014. Un plan pentru a le permite familiilor să aibă doi copii după 2015 este de asemenea luat în considerare”, a scris Ting Lu, un economist la Banca Națională a Americii Merill Lynch.

Mai mult, economistul Ting Lu estimează că printr-o astfel de măsură 10 milioane de copii s-ar putea naște în China.