Premierul francez avertizează că Franța se va confrunta cu mai multe atacuri

Premierul francez avertizează că Franța se va confrunta cu mai multe atacuri
Publicat: 27/06/2015, 17:15
Actualizat: 27/06/2015, 17:28

Yassin Salhi, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat vineri dimineață la uzina Air Products, deținută de o companie americană, după ce a provocat o explozie intrând cu mașina într-o zonă în care se aflau lichide inflamabile, potrivit procurorilor. Șeful său, patronul unei firme de livrări, a fost găsit decapitat, alături de steaguri cu inscripții în limba arabă.

Un coleg l-a descris pe Salhi la postul de radio RTL ca un „lup în blană de oaie”, adăugând că acesta i-a vorbit despre gruparea Stat Islamic, nu ca să-l recruteze, ci doar ca să îi ceară părerea.

Atentatul a avut loc în aceeași zi în care gruparea jihadistă Stat Islamic a comis alte două atacuri, unul soldat cu 38 de morți în stațiunea tunisiană Sousse și altul soldat cu 27 de morți la o moschee din Kuwait.

Valls a afirmat că atacul de vineri va crea tensiuni în Franța – țara cu cea mai mare populație musulmană din Europa occidentală – care „vor fi exploatate”.

„Este dificil pentru o societate să trăiască ani de zile sub amenințarea unui atac”, a declarat el pentru AFP, la bordul unui avion cu care se întorcea din Bogota. „Problema nu este dacă va fi un alt atac, ci când”, a adăugat el.

Președintele Francois Hollande a sporit măsurile de securitate la nivelul maxim și a convocat o nouă reuniune de urgență cu principalii miniștri pentru sâmbătă dimineață.

Aceasta este prima dată când o persoană este găsită decapitată în Franța, o metodă care a devenit marca grupării teroriste Stat Islamic.

Atentatul a fost de asemenea comis la șase luni după atacurile islamiste de la Paris soldate cu 17 morți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase