Premierul Olandei a anunțat o relaxare a restricțiilor antiepidemice: „Suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile”

Premierul Olandei a anunțat o relaxare a restricțiilor antiepidemice: „Suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile”
Premierul Olandei a anunțat o relaxare a restricțiilor antiepidemice: „Suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile”
Publicat: 20/04/2021, 22:56

Mark Rutte, premierul Olandei, a anunțat relaxarea restricţiilor antiepidemice din 28 aprilie. Astfel, interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte vor fi anulate, iar terasele și cafenelelor vor fi redeschise parţial.

Premierul Olande a declarat că interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte vor fi anulate, iar terasele cafenelelor vor fi redeschise parţial, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Bineînţeles că suntem fericiţi că aceste lucruri sunt posibile, deoarece societatea tinde spre libertate. Dar este o etapă a prudenţei”, a declarat Mark Rutte, într-o conferinţă de presă.

Interdicţia de circulaţie pe timp de noapte a generat proteste violente în Olanda.

Începând din 28 aprilie, terasele vor putea funcţiona în intervalul orar 12.00-18.00, cu un număr maxim de 50 de clienţi.

Olandezii vor putea primi vizitele a două persoane pe zi în locuinţe, în contextul în care până acum era impusă regula unui singur oaspete zilnic.

Olanda, care are peste 17 milioane de locuitori, a înregistrat aproximativ 1,3 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 16.000 de decese.

Coronavirus în România. Florin Cîțu anunță: „Începe vaccinarea angajaților la locul de muncă”. Restaurantele ar putea fi redeschise indiferent de rata de incidență

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, la conferința săptămânală de presă a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), schimbarea modalității de vaccinare pentru a permite ca angajații din companiile private să se poată imuniza la locul de muncă.

Șeful Executivului a avut marți întâlniri cu organizațiile din mediu de afaceri, HoReCa, turism, dar și cu organizații neguvernamentale și asociații ale pacienților pe tema organizării campaniei de vaccinare și redeschiderea economiei.

Florin Cîțu: „Avem doze de a vaccina mai mult de 10 milioane”

Am schimbat modalitatea din care angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă.Am vorbit la DSP și le-am spus să susțină acest demers cu toate eforturile. Vom elimina numărul limită de persoane care pot fi scrise de un aparținător. Era o limită de 9, de acum numărul nu este condiționat. Avem doze de a vaccina mai mult de 10 milioane de persoane în luna iulie.Avem toată susținerea din sectorul privat și de la organizațiile neguvernamentale. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare subminează efortul de a reveni la normalitate cât mai curând”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase