Presa internațională: Halep, REGINA Indian Wells

Publicat: 23/03/2015, 10:36
Actualizat: 23/03/2015, 13:22

„Halep a câștigat cel mai important titlu la Indian Wells”, a notat wtatennis.com, menționând că lucrurile nu arătau prea bine pentru româncă la începutul finalei, dar constănțeanca nu a renunțat și s-a impus în fața Jelenei Jankovici.

„Halep câștigă cel mai important titlu din carieră”, a notat și site-ul oficial al competiției. „Are logică faptul că Simona Halep a trebuit să joace trei seturi pentru a câștiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecând peste o aparentă accidentare la picior, un serviciu defectuos și o fostă campioană, Halep a revenit după ce a pierdut primul set și a învins-o pe câștigătoarea din 2010, Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu o evoluție curajoasă”, se menționează pe site-ul bnpparibasopen.com.

BBC.com scrie că Simona Halep a învins-o pe Jelena Jankovici „într-o finală captivantă”, iar cotidianul L’Equipe a notat că Halep „a știut să profite de fragilitatea” Jelenei Jankovici după ce a fost condusă de aceasta cu 6-2, 5-4 și a obținut cel mai important titlu din carieră. Jurnalul a menționat că Jankovici s-a lăsat copleșită de emoții, deși conducea și Simona Halep avea probleme la piciorul drept. „Românca, departe de cel mai bun nivel al său pe durata a trei sferturi din finală, s-a ambiționat, strigând din ce în ce mai tare, și câștigând ghemurile. O tenacitate care o va duce luni pe primul loc în ierarhia «Race»”, precizează L’Equipe.

„Halep, spectaculoasă în fața lui Jankovici”, a notat tvasports.ca. „Simona Halep a revenit după un prim set dificil și a învins-o pe Jelena Jankovici în finala turneului de la Indian Wells”, adaugă sursa citată.

„Halep, campioană la Indian Wells”, a titrat Mundo Deportivo, iar jurnalul Sport a notat că Simona Halep a câștigat turneul de la Indian Wells impunându-se într-o finală „lungă și intensă” cu Jelena Jankovici.

„Revenire a lui Halep, Jankovici k.o.”, a notat Gazzetta dello Sport, în timp ce site-ul tenniscircus.com a intitulat articolul referitor la performanța sportivei române: „Halep cucerește California”. „Jankovici a pierdut finala după ce a avut posibilitatea să o termine lejer în două seturi. Un lucru este cert: frumoasa Jelena nu va dormi în această noapte”, notează tenniscircus.com.

„Maraton câștigat de Simona Halep”, a scris olimpiazzurra.com, iar livetennis.it a menționat că finala a fost „plină de emoții”.

„Simona Halep îi succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells”, a notat și La Repubblica.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a câștigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în fața sportivei sârbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat două ore și 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezență în finala unei competiții Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în fața Mariei Șarapova.

Simona Halep a jucat 17 finale în carieră. Ea a mai câștigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), București (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) și Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele șase în 2013.

Halep, 23 de ani, a mai disputat șase finale, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 și Fes (WTA), în 2011 și 2010.

Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, și Maria Șarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...