Președintele Poloniei a fost infectat cu SARS-CoV-2. Cum se simte șeful statului

Președintele Poloniei a fost infectat cu SARS-CoV-2. Cum se simte șeful statului
Președintele Poloniei a fost infectat cu SARS-CoV-2
Publicat: 24/10/2020, 11:16
Actualizat: 24/10/2020, 11:17

Președintele Poloniei, Andrzej Duda a fost infectat cu noul coronavirus, însă se simte bine, aflându-se sub atenta supraveghere a medicilor, a anunțat, sâmbătă, Blazej Spychalski, ministrul pentru administrația prezidențială.

Testul pentru coronavirus al președintelui polonez a ieșit pozitiv, a anunțat sâmbătă, pe Twitter, ministrul pentru administrația prezidențială, menționând că starea șefului statului este una bună, acesta primind îngrijiri medicale.

VIneri, președintele a vizitat stadionul național din Varșovia, transformat în contextul pandemiei în spital suport Covid.

„Așa cum i s-a recomandat ieri, președintele Andrzej Duda a făcut un test pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Șeful statului se simte bine, suntem în permanentă legătură cu medicii”, a scris Blazei Spychalski, pe contul său de Twitter.

Potrivit ministrului pentru administrația prezidențială poloneză, echipa lui Andrzej Duda este în permanent contact cu echipele medicale.

În urma infectării președintelui cu noul coronavirus și purtătorul său de cuvânt a intrat în izolare.

Nou record de infectare cu noul coronavirus în Polonia. Autoritățile au impus măsuri restrictive

Vestea infectării președintelui în vârstă de 48 de ani, a venit după ce vineri Polonia a înregistrat un record de cazuri de coronavirus raportate în 24 de ore și anume 13.600 de infectări.

Începând de sâmbătă autoritățile poloneze au instituit noi măsuri restrictive în vederea limitării răspândirii coronavirusului. Printre măsurile cu care se confruntă polonezii este închiderea pentru două săptămâni a barurilor și a restaurantelor. De asemenea, piscinele și cluburile sunt închise în Polonia, iar școlile, parțial închise, elevii din primii ani de școală mergând în continuare în unitățile de învățământ, iar ceilalți studiind online. Oamenii au voie să se întâlnească în grupuri de cel mult 5 persoane, evenimentele precum nunțile sau botezurile fiind interzise în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus.

Ministrul Sănătății a raportat, tot vineri, un număr de 153 de decese de coronavirus. Numărul morților Covid în Polonia ajunge la 4172.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase