Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19 cu tratamentul Pfizer: „M-am simțit privilegiată” (VIDEO)

Prima persoană din lume vaccinată pentru COVID-19 cu tratamentul Pfizer: „M-am simțit privilegiată” (VIDEO)
Politician din Italia: Patronii trebuie să-i concedieze pe angajații care refuză vaccinarea împotriva COVID-19!
Publicat: 08/12/2020, 09:27

O femeie în vârstă de 90 de ani din Irlanda de Nord a devenit prima persoană din lume vaccinată cu tratamentul Pfizer / BioNTech Covid, în afara testelor clinice.

Margaret Keenan, din Enniskillen, a declarat că s-a simțit „privilegiată” să fie vaccinată anti-COVID la Spitalul Universitar din Coventry.

Femeia de 90 de ani marchează începutul programului de vaccinare în masă al Marii Britanii, scrie BBC.

Primele vizate sunt persoanele cu vârsta peste 80 de ani și unii angajați din spitale.

Programul are ca scop asigurarea protecției anti-COVID pentru cei mai vulnerabili dintre cetățeni și revenirea la o viață normală.

Doamna Keenan a fost vaccinată în jurul orei locale 6.30 GMT.

„M-am simțit atât de privilegiată să devin prima persoană vaccinată anti-COVID-19, este cel mai frumos cadou de ziua mea, deoarece pot în sfârșit să stau cu familia și prietenii, de Anul Nou, după ce am fost singură o mare parte din an.

Le mulțumesc tututor celor care m-au îngrijit și sfatul meu este să vă vaccinați – dacă eu m-am vaccinat la 90 de ani… Cu siguranță o puteți face și voi!”, a declarat bătrâna.

Marea Britanie este prima țară din lume care a aprobat deja folosirea la scară largă a vaccinului anticoronavirus de la Pfizer.

Belgia pregătește vaccinarea anti-Covid, care va fi gratuită și voluntară. Când va începe campania

Campania de vaccinare anti-COVID din Belgia va începe la începutul lunii ianuarie a anului viitor, iar imunizarea va fi gratuită și voluntară. Vor fi folosite cinci vaccinuri diferite și 22 de milioane de doze, conform planurilor detaliate prezentate, joia trecută, de Ministerul Sănătății din această țară, informează Libertatea, care citează Politico.

Vaccinurile care vor fi distribuite în Belgia sunt dezvoltate de AstraZeneca / Oxford, Johnson & Johnson, Pfizer / BioNTech, CureVac și Moderna. Anunțul, care vine la o zi după ce premierul Alexander de Croo a declarat că distribuția va începe pe 5 ianuarie, stabilește șase grupuri, vaccinate pe trei faze, în ordinea priorității.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult