Prima țară din NATO care donează Ucrainei un procent din bugetul său militar

Prima țară din NATO care donează Ucrainei un procent din bugetul său militar
Prima țară din NATO care donează Ucrainei un procent din bugetul său militar / Sursa FOTO: https://cor.europa.eu/
Publicat: 06/12/2022, 19:38

Anunț fără precedent făcut de Executivul de la Skopje. Muntenegru devine prima țară din NATO care donează Ucrainei un procent din bugetul său militar. Și nu vorbim despre o cifră oarecare, ci de 11 procente, sumă deloc de neglijat în contextul nevoilor pe care le are Kievul!

Televiziunea americană CNN a fost prima care a anunțat vestea – Muntenegru va dona 11% din bugetul său militar Ucrainei!

Premierul Abazovici, bucuros să-l ajute pe Zelenski

Această donație, plus „primirea a mii de refugiați”, arată „determinarea clară a guvernului muntenegrean de a sprijini apărarea Ucrainei”, se arată în declarația biroului primului-ministru de la Skopje, Dritan Abazovici.

Termenii ajutorului oferit Kievului au fost conveniți de Abazovici și președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei doi au semnat luni o declarație comună, după cum a anunțat chiar liderul ucrainean printr-un mesaj postat pe social media. „Astăzi, am semnat declarația comună care definește domeniile prioritare de cooperare între Ucraina și Muntenegru în cadrul cursului strategic al țării noastre de a dobândi statutul de membru deplin al NATO”, a scris Zelenski într-o postare pe Telegram.  „Sunt recunoscător Muntenegrului pentru sprijinul politic puternic și ajutorul practic important acordat Ucrainei”, a completat acesta.

La rândul său, Dritan Abazovici a transmis, pe Twitter, mesajul că „Muntenegru vrea pace” în lume. „De aceea, ne exprimăm sprijinul fără echivoc pentru Ucraina și poporul său în vederea protejării integrității, suveranității și dreptului la o viață liberă”, a adăugat Abazovici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase