VIDEO | Vladimir Putin a mers în Ucraina ocupată. „Țarul” Rusiei, filmat într-o inspecție a podului peste Strâmtoarea Kerci

VIDEO | Vladimir Putin a mers în Ucraina ocupată. „Țarul” Rusiei, filmat într-o inspecție a podului peste Strâmtoarea Kerci
VIDEO | Vladimir Putin a mers în Ucraina ocupată. „Țarul” Rusiei, filmat într-o inspecție a podului peste Strâmtoarea Kerci / Sursa FOTO: screenshot Youtube
Publicat: 05/12/2022, 19:08
Actualizat: 05/12/2022, 19:09

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a mers în Ucraina ocupată. „Țarul” Rusiei a apărut într-o filmare inspectând podul peste Strâmtoarea Kerci, în peninsula Crimeea.

Televiziunile din Rusia au difuzat imagini în care Vladimir Putin apare conducând un autoturism pe podul peste Strâmtoarea Kerci.

Podul peste Strâmtoarea Kerci, aruncat în aer în octombrie

Podul peste Strâmtoarea Kerci a fost reabilitat de ruși după daunele suferite în octombrie, într-o explozie pe care Moscova o atribuie forţelor militare ucrainene. Circulaţia rutieră pe ambele sensuri urmează să fie reluată în câteva zile, transmit surse media din Rusia.

Aceasta este prima deplasare efectuată de Vladimir Putin în Ucraina ocupată de la începerea invaziei militare ruse, declanșată la 24 februarie. Rusia a anexat unilateral regiunea ucraineană Crimeea în 2014, dar acţiunea nu este recunoscută la nivel internaţional.

Conform agenţiei Tass, Vladimir Putin a fost însoţit în vizita din Crimeea de vicepremierul Marat Husnullin. Preşedintele Rusiei a întrebat constructorii ruși în cât timp vor finaliza toate lucrările de reabilitare a podului și când vor putea șoferii să circule din nou pe această magistrală rutieră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase