• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Primele EFECTE ale sistemului de CREDITE SOCIALE. Ce au pățit milioane de chinezi când au încercat să cumpere BILETE DE AVION

Primele EFECTE ale sistemului de CREDITE SOCIALE. Ce au pățit milioane de chinezi când au încercat să cumpere BILETE DE AVION
Sistemul de credite sociale din China interzice oamenilor care nu sunt "de incredere" să mai cumpere bilete de avion. Vezi cum intenționează China să-și pedepsească cetățenii rebeli

Programul de credite sociale va permite guvernului să-i monitorizeze pe cei 1,3 miliarde de cetățeni în funcție de activitățile și comportamentul lor.

Sistemul ce va fi implementat în 2020 dorește „să îngreuneze deplasarea” persoanelor ce nu sunt considerate „de încredere„, conform planului detaliat publicat de guvenul de la Beijing, informează The Independent.

Sistemul va fi utilizat pentru răsplătirea sau pedepsirea oamenilor și organizațiilor, apreciați printr-o serie de măsurători.

O parte importantă a planului este reprezentată de punerea pe o listă neagră a persoanelor cu un scor social scăzut, dar și publicarea informațiilor privind neregulile realizate de oameni sau întreprinderi.

„Vom îmbunătății sistemul de credite sociale și vom publica informații despre nerespectarea regulilor regulat”, au notat oficialitățile în cadrul planului. Cei ce au un scor negativ „vor fi limitați și le va fi dificil să se deplaseze, așadar cei ce vor încălca legea și vor pierde încrederea celor din jur vor plăti scump„, mai este notat în plan.

China intenționează să-și utilizeze rețeaua de 600 milioane de camere de supraveghere amplasate în orașele mari, conectate la programe sofisticate de recunoștere facială și baze de date, pentru a contribui la dezvoltarea sistemului de credite sociale. Testele programului au fost încheiate cu succes în anumite provincii chineze. Această urmărire în timp real este combinată cu rapoartele guvernamentale individuale ale fiecărui cetățean privind istoricul medical, financiar și educațional.

Citește continuarea pe Descoperă!

Foto: Captură

Inchide