Primul Crăciun în peste 70 de ani fără Regina Elisabeta a II-a. Ce schimbări a făcut Regele Charles al III-lea în programul sărbătorilor de iarnă

Primul Crăciun în peste 70 de ani fără Regina Elisabeta a II-a. Ce schimbări a făcut Regele Charles al III-lea în programul sărbătorilor de iarnă
Regele Charles al III-lea / Sursa: The Royal Family
Publicat: 25/12/2022, 13:52

Regele Charles al III-lea și familia sa vor sărbători Crăciunul la Domeniul regal Sandringham, pentru prima dată după decesul regina Elisabeta a II-a, care a domnit timp de șapte decenii.

Drapelul regal a fost arborat pe acoperişul acestei reşedinţe regale din comitatul Norfolk, unde regele Charles şi soţia lui, Camilla, se vor afla în ziua de Crăciun, ceea ce marchează o reluare a festivităţilor regale tradiţionale, relatează DPA, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, membrii familiei regale urmau să asiste dimineaţă la slujba de Crăciun, oficiată la biserica Sf. Maria Magdalena, apo ei îi salută pe vizitatorii sosiţi pe Domeniul Sandringham şi participă la un prânz festiv.

Va fi pentru prima dată când familia regală va petrece Crăciunul la Sandringham după anul 2019 şi, totodată, acesta va fi primul Crăciun în șapte decenii fără regina Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a murit, pe 9 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, reședința sa din Scoția.

Prinţul William, moștenitorul coroanei britanice, şi Kate – care deţin acum titlurile de prinţ şi prinţesă de Wales – sunt aşteptaţi la Sandringham alături de prinţesa regală Ann şi familia ei, precum şi prinţul Edward şi soţia lui, care deţin titlurile de conte şi contesă de Wessex, alături de copiii lor.

Potrivit sursei citate, Ducele de York şi fosta lui soţie, Sarah, se vor afla şi ei la Sandringham, însă nu se ştie deocamdată dacă prinţul Andrew – a cărui reputaţie a fost grav afectată de un proces în care a fost acuzat de agresiune sexuală – va avea o apariţie publică.

Mesaj de Crăciun

Regele Charles a înregistrat primul său mesaj de Crăciun în calitate de suveran al Regatului Unit, în care va vorbi, conform aşteptărilor, despre decesul mamei sale şi despre moştenirea reginei Elisabeta a II-a.

Conform contului de Facebook al Casei regale britanic, tradiția mesajului televizat a fost instuită de stră – străbunicul Regelui Charles al III-lea, Regele George al V-lea, în 1932, cu un text creionat de Rudyard Kipling.

Sursa: The Royal Family

O imagine care îl arată pe regele Charles al III-lea în timpul înregistrării acestui mesaj către ţară a fost dată publicităţii în Ajunul Crăciunului, relatează sursa citată. În aceasta apare un brad de Crăciun decorat cu ornamente făcute din materiale sustenabile, inclusiv hârtie şi sticlă, precum şi produse naturale, precum conuri de brad.

Membrii familiei regale privesc, de obicei, împreună acest discurs televizat, care este difuzat după masa de prânz, de obicei la ora locală 15:00. Mesajul festiv a fost înregistrat pe 13 decembrie în Capela St. George de la Castelul Windsor.

Anul trecut, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a adus un omagiu soțului ei în ultimul său msaj de Crăciun și primul după moartea prințului Philip. Suverana britanică îți petrece sărbătorile la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii / Sursa: The Royal Family

Cel mai longeviv monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu o domnie de 70 de ani, s-a stins din viață după ce starea sa de sănătate a devenit fragilă, la doar câteva luni de la Jubileul de Platină.

Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926 și a fost încoronată în 2 iunie 1953, după ce a preluat coroana la moartea tatălui său, Regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?