Primul deces cauzat de variola maimuţei în SUA, confirmat în Los Angeles

Primul deces cauzat de variola maimuţei în SUA, confirmat în Los Angeles
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 13/09/2022, 09:58

Departamentul de Sănătate Publică din SUA a anunțat luni că un rezident al comitatului Los Angeles și-a pierdut viața din cauza variolei maimuţei. Acesta este primul deces cunoscut ca urmare a acestui virus în SUA.

Departamentul şi Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au confirmat legătura şi au anunțat că bărbatul avea un sistem imunitar foarte slăbit şi a fost spitalizat. Cu toate acestea, nu vor fi făcute publice alte informaţii, a precizat departamentul într-un comunicat de presă.

„Persoanele grav imunocompromise care suspectează că au variola maimuţei sunt încurajate să solicite asistenţă medicală şi tratament din timp şi să rămână sub îngrijirea unui furnizor pe durata bolii”, se arată în comunicat.

De asemenea, o persoană din comitatul Harris, Texas, care ar fi fost infectată cu variola maimuţei a murit luna trecută, însă rolul virusului în acest deces nu a fost confirmat, transmite news.ro.

În acest an, în SUA, au fost raportate aproape 22.000 de cazuri de variolă probabilă sau confirmată, arată datele CDC. California are cele mai multe cazuri, respectiv 4.300, informează CNN.

În această pandemie de variola maimuței au fost înregistrate la nivel mondial aproape 58.000 de cazuri şi 18 decese confirmate, care nu includ încă decesul din SUA.

Variola maimuței afectează adesea bebeluşii, femeile însărcinate şi persoanele cu sistemul imunitar slăbit, cum ar fi cele cauzate de HIV, scrie b1tv.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase