PRIMUL DISCURS al lui Trump în fața Congresului. „Noul capitol de măreție” și investițiile uriașe, promise de președintele SUA

PRIMUL DISCURS al lui Trump în fața Congresului. „Noul capitol de măreție și investițiile uriașe, promise de președintele SUA
Publicat: 01/03/2017, 08:24
Actualizat: 27/03/2019, 02:13

„Pentru a lansa reconstrucția țării noastre, voi cere Congresului să aprobe o legislație care va genera investiții de un trilion de dolari în infrastructura Statelor Unite, finanțate cu ajutorul capitalurilor publice și private, și va crea milioane de locuri de muncă”, a declarat Trump în cursul primului discurs ținut în fața Congresului după învestirea în funcția de președinte.

„De asemenea, cer Congresului să abroge și să înlocuiască Obamacare cu reforme care să permită opțiuni extinse, să îmbunătățească accesibilitatea, costuri mai reduse și să ofere servicii medicale mai bune”, a adăugat Donald Trump.

Președintele american a făcut un apel la politicieni, republicani și democrați, să-și unească forțele pentru a rezolva problemele cu care se confruntă Statele Unite, spunând că „timpul mentalităților meschine a trecut”.

„Nu putem permite ca țara noastră să devină un sanctuar pentru extremiști”

Președintele american a vorbit despre măsurile antiimigrație menite să protejeze cetățenii americani de pericolul terorist, promițând din nou să distrugă organizația teroristă Stat Islamic și reafirmându-și sprijinul pentru alianța Statelor Unite cu Israelul.

„Nu este compasiune, ci nesăbuință, să permiți intrarea necontrolată a unor persoane din locuri unde o verificare adecvată (în materie de securitate) nu este posibilă (…) Nu putem permite formarea unui cap de pod pentru terorism în interiorul Americii – nu putem permite ca țara noastră să devină un sanctuar pentru extremiști”, a declarat Donald Trump, cu ocazia primului său discurs în fața Congresului după instalarea la Casa Albă.

„Din acest motiv, Administrația mea lucrează la îmbunătățirea procedurilor de verificare și în scurt timp vom adopta noi măsuri pentru siguranța națiunii noastre – și pentru a ține departe pe cei care ar încerca să ne lovească”, a continuat liderul american.

În același timp, Trump a anunțat faptul că a cerut Departamentului Apărării să dezvolte un plan pentru distrugerea organizației teroriste Stat Islamic.

Sistem de imigrație „pe merit”

Trump a propus adoptarea unui sistem de imigrație legală bazat pe merit, oferind drept exemplu state ca Australia sau Canada.

„Mai multe națiuni din întreaga lume, cum ar fi Canada, Australia și multe altele – au un sistem de imigrație bazat pe permit. Principiul de bază este acela că persoanele care doresc să emigreze într-o țară trebuie să se poată susține singure din punct de vedere financiar”.

„Abandonarea sistemului actual de imigrație cu persoane slab calificate și adoptarea unui sistem bazat pe merit va aduce multe beneficii: va economisi enorm de mulți bani, va permite creșterea salariilor și sprijinirea familiilor aflate în dificultate”, a declarat președintele.

Trump a susținut totodată că lucrările la zidul de la frontiera cu Mexicul vor începe curând, înainte de termen, iar acest zid va reprezenta „o armă foarte eficientă împotriva drogurilor și criminalității”.

„În același timp, Administrația mea a răspuns cererilor poporului american pentru controlul imigrației și securizarea frontierelor. Prin punerea în aplicare a legilor privind imigrația vom putea mări salariile, ajuta somerii, să economisim miliarde de dolari și să ne facem mai sigure comunitățile noastre”, a declarat Trump.

„Trebuie să restabilim integritatea și aplicarea legii la frontierele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcția unui mare zid de-a lungul frontiere noastre sudice. Vom începe înainte de termen și, odată finalizat, va fi o armă foarte eficientă împotriva drogurilor și criminalității”, a adăugat președintele american.

„Susținem cu tărie NATO”

Donald Trump și-a exprimat, în fața Congresului, sprijinul pentru NATO, însă a făcut din nou un apel la statele partenere ca acestea să-și îndeplinească obligațiile financiare.

„Susținem cu tărie NATO, o alianță care are la bază legăturile din timpul celor două Războaie mondiale care au detronat fascismul, și un Război Rece care a înfrânt comunismul”, a declarat Trump.

„Însă partenerii noștri trebuie să-și îndeplinească obligațiile financiare”, a completat liderul american.

„Iar acum, în urma unor discuții foarte directe și deschise, aceștia (statele partenere) au început să fac acest lucru. Ne așteptăm din partea partenerilor noștri, din NATO, din Orientul Mijlociu, din Pacific – să joace un rol semnificativ și direct în operațiunile militare și strategice, și să-și achite partea lor din costuri”, a adăugat președintele american.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu