Prințesa Latifa, care susținea că a fost ținută prizonieră de emirul Dubaiului, ar fi fost într-o vacanță în Europa – FOTO

Prințesa Latifa, care susținea că a fost ținută prizonieră de emirul Dubaiului, ar fi fost într-o vacanță în Europa - FOTO
La începutul acestui an, o serie de videoclipuri în care prințesa Latifa susținea că este ținută captivă au fost făcute publice de BBC / Sursă FOTO: captură video
Publicat: 21/06/2021, 22:36
Actualizat: 21/06/2021, 22:37

Prințesa Latifa, fiica emirului din Dubai, susținea în urmă cu câteva luni că este ținută prizonieră de către tatăl ei, însă recent o poză cu ea a apărut pe social media. În fotografie, prințesa Latifa apare alături de o prietenă și pare că cele două se află pe aeroportul din Madrid.

În luna februarie a acestui an, BBC a făcut publice o serie de înregistrări în care prințesa Latifa susținea că este ținută captivă într-o vilă și că se teme pentru viața ei. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a reaționat solicitând dovezi „solide” că prințesa se află în viață. De asemenea, experții în drepturile omului din cadrul ONU solicitau eliberarea ei de urgență.

Ulterior, Emiratele Arabe Unite au transmis faptul că prințesa „este întgrijită acasă”. „Starea ei se îmbunătățește și sperăm să revină la viața publică cât mai curând”, se preciza într-un comunicat oficial.

Recenta fotografie care indică faptul că s-ar afla pe aeroportul din Madrid, Spania, a fost postată pe Instagram de Sioned Taylor, o bună prietenă a prințesei. Acesta a postat de la mijlocul lunii mai trei fotografii care o înfățișează pe prințesa Latifa.

„O vacanță europeană minunată cu Latifa. Ne distrăm explorând”, este mesajul care însoțește fotografia.

Ambele femei poartă mască de protecție și, potrivit fotografiei, pare că se află pe aeroportul din Madrid.

Prințesa Latifa, trei „apariții” pe Instagram

David Haigh, cofondator al campaniei Free Latifa (n.r. Eliberați-o pe Latifa), a declarat că este „încântat să vadă că Latifa pare că are pașaport, călătorește și se bucură de un grad tot mai mare de libertate”. De asemenea, acesta a susținut că prințesa i-a contactat direct membrii echipei Free Latifa, dar a adăugat că nu mai poate dezvălui momentan alte detalii referitoare la acest aspect.

În mai, Sioned Taylor a postat alte două fotografii pe Instagram, potrivit cărora prințesa Latifa părea că se află într-un mall din Dubai iar ulterior într-un restaurant din oraș.

Prințesa Latifa, unul dintre cei 25 de copii ai șeicului Mohammed bin Rashid al Maktoum, a încercat să fugă din Dubai în februarie 2018. Într-un videoclip înregistrat cu puțin timp înainte de a pleca, a spus că viața ei era foarte restrictivă.

„Nu am plecat din țară din 2000. Am cerut constant doar să călătoresc, să studiez, să fac ceva normal. Nu mă lasă”, susținea aceasta.

Dar planurile de evadare din țară nu au avut finalul așteptat: opt zile după o călătorie pe mare, respectiv Oceanul Indian, au fost prinși de comandanți trimiși de șeic iar prințesa a fost luată cu forța și dusă înapoi în Dubai. Tatăl ei a transmis ulterior că o considera o „misiune de salvare”.

În februarie 2021, BBC a difuzat videoclipuri înregistrate în secret de prințesa Latifa, în care descria modul în care era ținută captivă. Prințesa declara că este ținută singură, fără acces la asistență medicală sau juridică, într-o vilă cu ferestrele și ușile închise și este păzită de poliție.