Prințul Charles, PRIMELE DEZVĂLUIRI despre mariajul cu Lady Di: A fost O GREȘEALĂ. Voiam cu disperare SĂ ANULEZ nunta

Prințul Charles, PRIMELE DEZVĂLUIRI despre mariajul cu Lady Diana: A fost o GREȘEALĂ. Voiam cu DISPERARE să anulez NUNTA. Află de ce a crezut de la început Charles că această căsnicie nu o să meargă.

Pe 31 august 1997, după accidentul de la Paris în care a murit Lady Diana, Tony Blair, pe atunci prim-ministru al Marii Britanii, a ținut un discurs impresionant și neobișnuit de emoțional.

 „A fost Prințesa Oamenilor și așa va fi amintită, așa va rămâne în inimile noastre și în memoria noastră pentru totdeauna”, a declarat Blair la acea dată, discursul fiind urmărit de milioane de britanici și inclus ulterior în filmul „The Queen”.

Nefericirea și frustrările mariajului Dianei Spencer cu prințul Charles de Wales nu sunt un secret pentru public, după nenumărate pelicule, romane și documentare inspirate din viața prințesei, poate cea mai iubită și mai populară alteță din familia regală a Marii Britanii. Admirată și îndrăgită de întreaga lume, mai puțin de cel care a invitat-o în casa regală, prin cererea de căsătorie din februarie 1981.

Prințul de Wales: Perspectivele erau îngrozitoare

Prințul Charles nu a rezonat niciodată cu personalitate caldă și caritabilă a Dianei. O admite acum, la 21 de ani de la moartea fostei soții, într-o mărturie publicată în biografia nou lansată de corespondentul regal Robert Jobson „Charles at 70: Thoughts, Hopes and Dreams”. Autorul a fost reporter regal timp de aproape trei decenii și a petrecut recent 18 luni acompaniindu-l pe prințul Charles în diferite angajamente oficiale în jurul lumii, informându-se pentru cartea sa, care a fost lansată pe 1 noiembrie.

Astfel, Charles susține în biografia lansată recent că s-a simțit forțat să se căsătorească cu lady Diana Spencer, în urma presiunilor tatălui său, prințul consort Philip, dar și din partea media, și a considerat că acest mariaj este o greșeală,

El spune că dorea „cu disperare” să renunțe la această nuntă după ce a descoperit cât de „îngrozitoare” sunt perspectivele.

„Doream cu disperare să renunț la nunta din 1981, după ce, în timpul logodnei, am descoperit cât de îngrozitoare erau perspectivele, neavând nicio șansă să apuc să o cunosc pe Diana”, le-a spus prințul de Wales prietenilor, potrivit biografiei.

Charles dă vina pe media pentru mariajul cu Lady Di

Și prințul consort Philip era preocupat de această logodnă, iar, potrivit lui Jobson, i-ar fi spus lui Charles că trebuie „fie să o ceară de soție (pe Diana, n.r.), fie să renunțe la ea”. Prințul Philip i-ar fi spus lui Charles aceste lucruri într-o scrisoare, potrivit unei verișoare a lui Charles, lady Pamela Hicks, care ar fi citit documentul.

„Mai important este faptul că, spun surse din interior, Charles nu îi învinuiește pe părinți pentru mariajul său nefericit. Și nu îi învinuiește nici pentru incapacitatea sa de a renunța la logodnă”, scrie Jobson.

Charles a dat vina pe media, pentru că a simțit presiuni de a nu renunța la logodnă. „Lucrurile erau diferite atunci”, i-ar fi spus Charles unui prieten. „Puterea și influența media care au condus spre logodnă și căsătorie erau de neoprit. Să mă retrag, așa cum îți imaginezi, ar fi fost o catastrofă”, ar mai fi spus acesta.

Charles, care la momentul respectiv avea 32 de ani, o întâlnise pe Diana, o educatoare de 19 ani, doar de 13 ori înainte ca să o ceară în căsătorie, dar, după ce s-au logodit, și-a dat seama cât de incompatibili erau.

„Încerca să vorbească cu ea despre angajamentele sale oficiale și cum i-a fost ziua respectivă, iar Diana se uita în gol”, a mai scris Jobson, citat de Daily Mail.

„Adevărul adevărat este că niciunul dintre ei nu era îndrăgostit de celălalt”, potrivit lui Jobson.

Jobson a mai scris că prințul Charles a fost ca o „stâncă” pentru fiii săi după ce a murit mama lor, dar relația s-ar fi deteriorat anul trecut

„Parlmaresul” iubitelor lui Charles

Cei doi s-au căsătorit, iar evenimentul a fost vizionat de 750 de milioane de persoane din lumea întreagă. Prințul Charles și Lady Di au avut doi copii, prinții William și Harry, și au divorțat 1996. Pe 24 februarie 1981, Prințul de Wales și Lady Diana Spencer și-au anunțat oficial logodna.

Prințul Charles o ceruse de nevastă pe „Lady D” cu trei săptămâni înainte, la o cină privată, înainte ca ea să plece în Australia. El i-a spus că își dorește ca ea să folosească excursia în Australia pentru a se gândi, însă Diana a acceptat pe loc. Inelul de logodnă era împodobit cu diamante și safire. Cei doi s-au căsătorit în vara aceluiași an.

Istoricul amoros al Prințului Charles a fost destul de „colorat”, de unde și presiunile familiei regale asupra sa pentru a se căsători. Printre iubitele sale s-au numărat: Lady Angela Keating, fiica secretarului privat al prințului Philip, Fiona Cottrell, care a pozat pentru revista pentru bărbați Penthouse, și Sabrina Guinness, nepoata lui Sir Arthur Guinness, care avusese deja relații cu Mick Jagger, Rod Stewart, David Bowie și Jack Nicholson.

Accidentul de mașină și speculațiile asupra morții prințesei

La 31 august 1997 Prințesa Diana, în vârstă de 36 de ani s-a stins din viață la puțin timp după miezul nopții din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident de mașină la Paris. Despre acesta s-au scris toate poveștile posibile.

În 2008, în Marea Britanie, jurații însărcinați să se pronunțe asupra cauzelor morții prințesei Diana și a lui Dodi al-Fayed au concluzionat că a fost vorba de omucidere provocată de maniera neglijentă de a conduce mașina a șoferului Henri Paul și a paparazzilor care îi urmăreau. Juriul a eliminat explicit posibilitatea unui complot, teorie susținută de la tragicul accident de tatăl lui Dodi, Mohamed al-Fayed.

Acesta a declarat în numeroase rânduri că este „sigur” că Diana și Dodi au fost asasinați de serviciile secrete britanice cu acordul prințului Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, pentru a împiedica o eventuală căsătorie a prințesei cu un bărbat de religie musulmană. Dodi ar fi devenit, implicit, tatăl vitreg al viitorului rege al Marii Britanii. Al-Fayed a mai susținut că, în momentul accidentului, prințesa Diana era însărcinată cu copilul fiului său.

Reacționând la verdictul juraților, Al-Fayed a declarat că este „decepționat” și că cel mai important lucru este că s-a stabilit că a fost vorba de „o omucidere”.

Anchetele desfășurate de poliția franceză și de Scotland Yard au stabilit că moartea prințesei Diana și cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui „tragic accident”, provocat de viteza excesivă cu care șoferul, Henri Paul, aflat în stare de ebrietate, conducea mașina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de paparazzi.

Cu dragoste despre mamă, nimic despre tatăl lor.

La comemorarea a 20 de ani de la decesul Dianei, William și Harry au fost intervievați pentru un documentar intitulat „Diana, Our Mother, Her Life and Legacy”, dar aceștia nu au menționat nimic despre tatăl lor. „Ca și cum nu ar fi existat”, i-ar fi spus un prieten al lui Charles lui Jobson.

Kate Williams, autoarea cărții „Young Elizabeth”, scrie că Diana, „care nu a fost niciodată criticată în ceea ce privește calitățile de mamă”, ar fi „foarte mândră de fiii ei”.

„Când trăia, nu îi prețuiam iubirea sa pentru viață, pentru râs, distracție și nebunie. Era păzitorul nostru, prietenul și protectorul nostru”, mărturisea Prințul Harry. „Nu mă ghidez după manuale. Trăiesc după legea inimii, nu după reguli prescrise.”, mărturisea Diana.

„Fă o faptă bună fără să aștepți vreo recompensă, conștientizând că într-o bună zi cineva ar putea face același lucru pentru tine”, a fost motto-ul Dianei.

Prințesa Diana avea un uimitor simț al stilului, o eleganță înnăscută și o naturalețe de neegalat. „Fără prea multe cuvinte, ne făcea fericiți. Așa să fie amintită.” mai evoca Prințul Harry amintirea mamei sale.

Regina Elizabeth a Marii Britanii a început să facă aranjamentele necesare pentru ca prințul Charles să devină prinț regent peste trei ani, când aceasta va împlini vârsta de 95 de ani, a declarat Robert Jobson, expert în chestiuni regale, relatează publicația Daily Mail. Publicarea biografiei sale, relatează surse din Marea Britanie, ar putea fi modul în care Charles a înțeles să clarifice anumite aspecte din biografia sa înainte de a prelua coroana Marii Britanii.  Astfel, începând cu anul 2021, prințul Charles va deveni prinț regent până la moartea reginei, când va fi încoronat rege.

 

Inchide