Protest la Statuia Libertății. O imigrantă a escaladat monumentul, în timp ce Trump sărbătorea Ziua Independenței

Protest la Statuia Libertății. O imigrantă a escaladat monumentul, în timp ce Trump sărbătorea Ziua Independenței
Publicat: 05/07/2018, 10:42
Actualizat: 02/10/2018, 16:37

În urma incidentului produs miercuri, chiar de Ziua Independenței Statelor Unite, autoritățile au evacuat toți turiștii de pe Insula Libertății, unde se află celebrul monument.

Protestatara a fost identificată drept Therese Patricia Okoumou, o imigrantă în vârstă de 44 de ani din Republica Democrată Congo.

Alte câteva persoane au fost reținute în cursul zilei după un protest neautorizat.

Potrivit presei americane, ea lucrează ca antrenor personal și a lucrat în jurul orașului New York și Catskills ca terapeut fizic.

Activiști ai mișcării Rise and Resist au manifestat miercuri la baza Statuii Libertății, cerând desființarea agenției guvernamentale americane care se ocupă cu identificarea și deportarea imigranților ilegali.

Inițial, membrii mișcării au negat că ar avea vreo legătură cu Therese Patricia Okoumou, însă au admis că aceasta a participat la protestul lor, însă nu știau că voia să escaladeze monumentul.

Administrația de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranților de părinți la frontiera cu Mexicul. Autoritățile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranții care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferați în centre speciale.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărțiți de părinții imigranți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.

În timp ce femeia protesta în semn de protest față de separarea familiilor de imigranți, Trump sărbătorea Ziua Independenței.

În urma criticilor, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat săptămâna trecută o ordonanță executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinții imigranți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase