Protestatarii anti-restricții, prezenți la concertul „fals” de la Bruxelles, au fost răniţi în timpul unei operaţiuni de dispersare a mulţimii – VIDEO –

Protestatarii anti-restricții, prezenți la concertul „fals” de la Bruxelles, au fost răniţi în timpul unei operaţiuni de dispersare a mulţimii - VIDEO -
Poliția folosește tunuri cu apă, gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea în Belgia. Foto: YouTube/ Global News
Publicat: 02/04/2021, 16:47
Actualizat: 02/04/2021, 16:48

O farsă de Ziua Păcălelilor din Aprilie a a luat o întorsătură teribilă după ce poliția a a intervenit pentru a dispersa o petrecere ilegală organizată în parcul Bois de la Cambre

Concertul „păcăleală de 1 aprilie” a fost dispersat cu tunuri cu apă

Scene sălbatice s-au desfășurat în orașul european Bruxelles, unde o farsă de Ziua Păcălelilor a mers într-o direcție greșită.

În ultimele săptămâni, aproximativ 70.000 de persoane și-au exprimat interesul pentru Facebook de a participa la un festival denumit „La Boum”, care, potrivit The Brussels Times

Mii de oameni s-au confruntat cu poliția într-un parc după ce s-au adunat pentru ceea ce credeau că este un concert uriaș, în ciuda restricțiilor asupra coronavirusului.

Cei care au participat au fost informați despre un concert cu cel puțin opt scene și un DJ, dar când au apărut nu a existat niciun divertisment. În schimb, au fost întâmpinați de polițiști.

Într-un video, o tânără pare să-și scoată hainele atunci când o serie de polițiști trec călare și o doboară la pământ.

Oamenii din jur se grăbesc să o ajute în timp ce stă nemișcată pe iarbă, dar poliția nu se oprește pentru a-i oferi asistență.

În alte imagini, un ofițer de poliție este acoperit de sânge în timp ce imobilizează un protestatar la pământ.

Mulțimea a apelat la poliție, potrivit jurnaliștilor care au asistat la scene. Polițiștii au avut nevoie de tunuri de apă pentru a ține la distanță mulțimea din parcul Bois de Cambre din partea de sud a capitalei belgiene.

26 de poliţişti răniţi în timp ce dispersau mulţimea

Poliția a spus că trei ofițeri au fost răniți, dintre care unul a fost dus la spital, iar patru persoane au fost arestate, dar unele rapoarte sugerează că numărul de arestări a fost semnificativ mai mare.

Poliția, purtând căști de protecție, a aplicat regulile stricte COVID-19 de distanțare socială care interzic adunările a mai mult de patru persoane în aer liber.

Un participant, Selim Jebira, a declarat pentru AFP că „am fost gazizați fără niciun motiv”.

Primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, a scris pe Twitter că, deși putea înțelege oamenii care doresc să iasă afară în vremea de primăvară, „nu putem tolera astfel de adunări”.

Acesta a mulțumit poliției „pentru munca dificilă și pentru persoanele care au respectat regulile de mai bine de un an”, de la începutul pandemiei.

Autoritățile de aplicare a legii de la Bruxelles au emis miercuri un avertisment, potrivit căruia organizarea protestelor era ilegală și participantii ar putea fi urmăriți penal.

Belgia a impus sâmbătă restricții mai stricte care vizează reducerea numărului crescut de infecții COVID.

Acestea includ închiderea școlilor, menținerea frontierelor închise, limitarea accesului la magazinele neesențiale și scăderea numărului de persoane care se pot întâlni în aer liber la patru persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase