Purtătorul de cuvânt al CE, pentru Gândul: Ponta trebuie să respecte cererea CCR și angajamentele față de Barroso. EXCLUSIV

Redactor:
Alina Matis
Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat pentru gândul că Guvernul condus de Victor Ponta este obligat să realizeze actualizarea listelor electorale, după cum a solicitat Curtea Constituțională, în vederea validării sau a invalidării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat pentru gândul că Guvernul condus de Victor Ponta este obligat să furnizeze Curții Constituționale datele actualizate pe care le-a cerut, în vederea validării sau a invalidării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Executivul european a refuzat să comenteze remanierea guvernamentală anunțată luni de premierul român. „Comisia ia act de remanierea guvernamentală din România, care este o problemă internă”, a declarat Bailly.

„Comisia Europeană se așteaptă ca Guvernul român să respecte cererea Curții Constituționale privind datele actualizate și ca toate angajamentele pe care primul-ministru Ponta și le-a luat înaintea Președintelui Barroso să fie respectate pe parcursul acestui proces”, a mai subliniat pentru gândul reprezentantul Comisiei Europene.

Olivier Bailly, purtător de cuvânt al Comisiei Europene

Purtătoarea de cuvânt a lui Reding: „Comisia cere partidelor din România să respecte statul de drept”

Cu toate că evenimentele politice recente au fost atent urmărite de Bruxelles și comentate intens, în ultimele zile, liderii europeni au refuzat să mai discute situația de la București, până ce Curtea Constituțională nu va da o decizie privind referendumul.

Viviane Reding, vicepreședinta CE și comisar pe Justiție, a declarat pentru gândul, prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, că așteaptă decizia CCR. „Ținem să vă amintim că preocuparea Comisiei a fost ca referendumul să se desfășoare conform Curții Constituționale. Comisia Europeană cere instituțiilor și partidelor din România și respecte statul de drept și principiile democratice care formează baza pe care s-au clădit valorile UE”, a declarat Mina Andreeva, purtătoarea de cuvânt a lui Viviane Reding.

La rândul său, liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat pentru gândul, cu referire la referendumul pentru demiterea președintelui României, că regretă că situația de dinaintea votului nu diferă de cea de după și că România riscă să ajungă într-un impas politic dacă partidele nu încep să colaboreze. „Acest conflict ar trebui să se încheie pașnic, cordial, prin respectarea muncii guvernului și a administrației statului, nu prin războaie personale. Problema este că nu sunt sigur că aceasta va fi desfășurarea evenimentelor pe mai departe”, a comentat socialistul austriac.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Qatar își cere scuze după ce mai multe femei au fost examinate ginecologic forțat
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
A pus bicarbonat pe mobilă și l-a lăsat câteva minute. E uluitor ce s-a întâmplat...
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Adda, mesaj emoționant pe Instagram. Ce le-a transmis cântăreața fanilor: „Se împlinesc 12 ani de...
×
Inchide