Quebec: Programările pentru prima doză de ser anti-COVID au crescut brusc după ce autoritățile au anunțat sancțiuni pentru nevaccinați

Quebec: Programările pentru prima doză de ser anti-COVID au crescut brusc după ce autoritățile au anunțat sancțiuni pentru nevaccinați
Sursa foto: Profimedia. Foto ilustrativ
Publicat: 13/01/2022, 10:53

La doar o zi după ce autoritățile din provincia canadiană Quebec au anunțat sancțiuni de ordin financiar pentru rezidenții nevaccinați, programările pentru prima doză de vaccinare împotriva COVID au crescut în doar câteva ore, a anunțat ministrul Sănătății din această provincie, Christian Dube.

Decizia autorităților a fost prezentată marți și prevede amenzi mari pentru nevaccinați. Amenda nu se aplică celor care dețin o derogare medicală, iar oficialii nu au anunțat detalii suplimentare, deși au spus că suma cu care vor fi sancționați rezidenții nevaccinați va fi „semnificativă”, potrivit Digi24.

Guvernul a anunțat că, deși aproape 90% dintre rezidenții eligibili din Quebec au primit cel puțin o doză de vaccin, persoanele nevaccinate rămân o povară pentru sistemul sanitar al provinciei.

Miercuri, în cadrul unei ședințe a Guvernului federal, premierul Canadei, Justin Trudeau, a evitat să facă declarații referitoare la această măsură, spunând că are nevoie de detalii suplimentare.

El a spus, totuși, că țara are în vigoare reguli stricte privind vaccinarea obligatorie a pasagerilor companiilor aeriene și feroviare, dar și a angajaților din instituțiile federale.

Locuitorii din Quebec trebuie să se vaccineze pentru a cumpăra alcool sau cannabis

Săptămâna trecută, provincia Quebec a anunțat că locuitorii săi vor trebui să se vaccineze pentru a putea să cumpere alcool sau cannabis.

Mai mult, dovada vaccinării este necesară pentru a mânca la restaurant, pentru a merge la sălile de fitness sau pentru a participa la evenimente sportive.

„Am demonstrat că la nivel federal vaccinarea obligatorie funcționează, 99% dintre funcționarii publici, aproape 99% dintre funcționarii publici la nivel federal sunt fie vaccinați cu schema completă sau se vor imuniza complet în curând”, a declarat ministrul sănătății canadian, Jean-Yves Duclos.

Oficialii din Sănătate Publică spun că marea majoritate a pacienților din spitalele din Quebec rămâne nevaccinată. Oficialii nu au făcut publice datele exacte cu privire la numărul de pacienți cu COVID spitalizați și nevaccinați.