Raport: Provincia ucraineană Zaporojie va organiza primul referendum pentru unificarea cu Rusia

Raport: Provincia ucraineană Zaporojie va organiza primul referendum pentru unificarea cu Rusia
sursa FOTO: Twitter
Publicat: 08/08/2022, 21:31
Actualizat: 08/08/2022, 21:38

Șeful provinciei ucrainene Zaporojie, aflată acum sub controlul trupelor ruse, Evhen Balitski, a semnat un decret la Melitopol cu privire la organizarea unui referendum privind aderarea la Rusia, potrivit unui raport publicat luni de Ria News.

Regiunea, controlată în prezent de forțele militare ruse, este cunoscută ca fiind o parte esențială a industriei și agriculturii ucrainene, alături de găzduirea celei mai mari centrale nucleare din Europa, potrivit Baha.

Centrala de la Zaporojie, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa, a suferit recent bombardamente, atât Rusia, cât și Ucraina acuzându-se reciproc de deteriorarea zonei în care se află instalația nucleară.

Rusia acuză Ucraina de terorism nuclear

Ministerul rus al Apărării a acuzat luni Ucraina de „terorism nuclear”, susținând că aceasta a atacat centrala nucleară din Zaporojie.

„Pe 7 august, regimul Zelenski a comis un nou act de terorism nuclear la instalațiile de infrastructură energetică ale centralei nucleare din Zaporojie pentru a crea o catastrofă umanitară în regiunile Kherson și Zaporojie „, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konașenkov.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru atacurile asupra centralei nucleare din ultimele zile, iar Energoatom, operatorul de stat al centralei nucleare ucrainene, a cerut ca situl să fie numit zonă liberă de militari, scrie alephnews.