Record negru în SUA! Peste 225.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Record negru în SUA! Peste 225.000 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore
Primul pacient din Europa infectat cu noua tulpină COVID din Marea Britanie, confirmat în Italia
Publicat: 05/12/2020, 08:44

SUA au înregistrat, vineri, pentru a doua zi la rând, un record de contaminări cu coronavirusul în 24 de ore, cu 225.201 noi cazuri confirmate.

În același interval, 2.500 de americani au murit de Covid-19, potrivit unui bilanț anunțat la ora locală 20.30, informează Agerpres.

SUA se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus. Pragul de 200.000 de noi contaminări în 24 de ore a fost depășit deja de trei ori în ultima lună, cu un vârf la peste 210.000 între miercuri și joi!

Numeroși americani nu au respectat normele sanitare și au participat la reuniuni de familie cu ocazia Zilei Recunoștinței.

De două săptămâni, SUA depășesc regulat pragul de 2.000 de morți de Covid pe zi.

Numărul celor spitalizați din cauza Covid-19 crește vertiginos în California, Florida, New York și Texas.

SUA înregistrează în total peste 14,3 milioane de cazuri și 278.000 morți de coronavirus, fiind cea mai afectată țară din lume în pandemie.

O țară din Europa adoptă o strategie de vaccinare diferită. Un grup vulnerabil va avea prioritate la vaccinare

Portugalia a anunțat strategia de vaccinare care este diferită de cea adoptată de alte țări.

Portughezii vor începe imunizarea cu cetățenii cei mai vulnerabili – persoanele de peste 50 de ani cu boli cardiace și respiratorii care pot agrava COVID. Vor urma apoi bătrânii din cămine și, după, cadrele medicale, forțele de ordine și armata. În total, un milion de oameni, adică 10%.

Primul caz de reinfectare cu SARS-CoV-2, înregistrat în Spania. Pacienta a dezvoltat o formă mai agresivă a bolii, în cea de-a doua fază

Cercetătorii de la serviciul de Microbiologie și Boli Infecțioase de la Spitalul Gregorio Marañón din Madrid au descoperit că reinfectarea cu noul coronavirus la o femeie provine dintr-o tulpină diferită de SARS-CoV-2. Pacienta a dezvoltat simptome mult mai severe a doua oară.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase