Regele Charles anunță agenda Guvernului britanic, semnalând relaxarea ambițiilor climatice și modificarea abordării în materie de siguranță publică

Publicat: 07/11/2023, 15:11
Actualizat: 07/11/2023, 17:54

Regele Charles al Marii Britanii a confirmat marți, în discursul rostit în Camera Lorzilor, reducerea de către Guvernul Rishi Sunak a ambițiilor privind eliminarea poluării, semnalând și modificarea abordării în privința securității comunităților, pozițiile fiind criticate de opoziție.

Regele Charles a prezentat, în Camera Lorzilor, agenda Guvernului Rishi Sunak, dar discursul a atras criticile opoziției, înaintea scrutinului parlamentar care ar urma să se desfășoare în Marea Britanie până cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2025.

”Impactul pandemiei și al războiului din Ucraina au creat provocări semnificative pe termen lung pentru Marea Britanie, de aceea, prioritatea Guvernului meu este să aplice decizii dificile pe termen lung pentru a schimba în bine situația țării. Miniștrii se concentrează pe intensificarea creșterii economice și pe garantarea sănătății și securității poporului britanic”, a afirmat regele Charles la începutul discursului.

Monarhul britanic a semnalat că Guvernul conservator intenționează intensificarea securității energetice a Marii Britanii, sugerând că ambițiile climatice vor fi reduse.

”Vor fi introduse legi pentru consolidarea securității energetice a Marii Britanii și pentru reducerea dependenței de piețele energetice volatile și de regimurile străine ostile. Noile reglementări vor fi favorabile acordării de licențe pentru exploatarea noilor zăcăminte de petrol și gaz, pentru a ajuta țara să realizeze tranziția spre eliminarea emisiilor poluante până în 2050 fără a genera poveri suplimentare pentru familii”, a afirmat regele Charles.

Regele Charles i-a salutat pe protestatari

Regele Charles a fost întâmpinat de protestatari anti-monarhiști la intrarea în Parlament. Cei aproximativ 200 de protestatari aveau pancarte cu mesajul ”Nu este regele nostru”.

Regele Charles a semnalat o modificare a abordării juridice în privința delictelor în materie de siguranță publică. ”Miniștrii vor plasa securitatea comunităților înaintea drepturilor celor care o periclitează. Guvernul meu va încerca, la toate nivelurile, să ia decizii pe termen lung în interesul generațiilor viitoare. Prin aceste decizii cu impact pe termen lung, Guvernul meu va schimba națiunea și va construi un viitor mai bun”, a precizat regele Charles.

În materie de politici economice, Guvernul Rishi Sunak intenționează, conform regelui Charles, să continue acțiunile pentru stimularea relansării economice. ”Membrii Guvernului vor aborda problema inflației și factorii care afectează creșterea economică. De asemenea, vor fi abordate solicitările în sensul stimulării consumului și facilitării accesului la credite”, a subliniat regele Charles, citat de publicația The Telegraph.

Premierul Rishi Sunak, liderul Partidului Conservator (centru-dreapta), este supus presiunilor, în contextul în care Partidul Laburist (centru-stânga) are un avans de 20% înaintea scrutinului parlamentar.

Opoziția critică agenda Guvernului Rishi Sunak

Partidul Liberal-Democrat (opoziție) a denunțat ”trucurile ieftine” utilizate de Guvernul conservator.

”Întreaga țară plânge pentru schimbare și pentru un viitor mai bun, dar Rishi Sunak oferă doar trucuri ieftine și politici reactivate”, a reacționat Ed Davey, liderul Partidului Liberal-Democrat.

Foto: Profimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii