Republicanii fierb împotriva lui Trump. Zeci de congresmeni fac pasul înapoi

Redactor:
Raluca Pancu
Republicanii fierb împotriva lui Trump. Zeci de congresmeni fac pasul înapoi
Cu o lună înainte de alegeri, Donald Trump a pierdut sprijinul a peste 150 de lideri republicani de când și-a început campania. În urma declarațiilor sexiste și jignitoare care au fost publicate de presa americană, până sâmbătă seara, alți 36 de congresmeni au dezavuat candidatura miliardarului. Până și partenerul său în cursa electorală, pentru postul de vicepreședinte, Mike Pence, s-a pronunțat împotriva sa. Senatorul John McCain, candidatul Partidului Republican în 2008 la președinția SUA și unul dintre cei mai mari critici ai lui Trump, a anunțat că își retrage sprijinul pentru acesta, pe fondul haosului declanșat în partid după ce, vineri, în presă a apărut o înregistrare cu Trump în care acesta poate fi auzit cum se laudă că, de-a lungul timpului, s-a folosit de faima pe care o are pentru a pipăi femeile chiar și fără consimțământul lor și pentru a le constrânge să se culce cu el, potrivit The New York Times. Condoleezza Rice s-a pronunțat împotriva lui Trump.

„M-am gândit că este important să respect faptul că Donald Trump a câștigat majoritatea delegaților respectând regulile interne. Însă comportamentul lui Donald Trump de săptămâna aceasta, culminând cu comentariile la adresa femeilor și agresiunea verbală mă determină să nu mai iau în calcul nici măcar o susținere condiționată a candidaturii sale”, a spus McCain, unul dintre cei mai duri critici republicani ai lui Trump, potrivit The New York Times.

Peste 150 de lideri republicani s-au pronunțat împotriva candidaturii lui Donald Trump, de când acesta și-a lansat campania electorală. New York Times a realizat o cronologie a reacțiilor anti-Trump din Partidul Republican, în funcție de declarațiile controversate ale acestuia.

Într-un gest fără precedent, chiar și partenerul său de cursă electorală pentru postul de vicepreședinte al SUA, Mike Pence, guvernatorul de Indiana, a refuzat să mai apară alături de Trump la o reuniune de partid și a dezavuat comentariile sexiste ale acestuia, făcute în 2005 și publicate acum. Un grup de senatori și membri ai Congresului au făcut același lucru, cerându-i lui Trump să se retragă din cursa prezidențială. Pence i-a oferit un fel de ultimatum sâmbătă după-amiaza, lui Trump, conform New York Times. În cadrul unei declarații oficiale, Mike Pence s-a declarat ofensat de afirmațiile lui Donald Trump la adresa femeilor: „Nu îl scuz pentru cele afirmate. Sper să le arate americanilor ce e cu adevărat în sufletul lui în cadrul celui ce-a doua dezbateri, mâine noapte”.

Până sâmbătă seara, 36 de congresmeni republicani s-au pronunțat împotriva lui Trump, în urma publicării înregistrării din 2005, în care acesta

În ciuda opoziției tot mai mari din partea colegilor săi, Trump a declarat în cadrul unui interviu că nu ar ieși din cursa prezidențială nici „într-un milion de ani”, revenind cu precizări pe Twitter.

„Cu siguranță putem să câștigăm cursa și o vom câștiga. Avem un sprijin extraordinar. Cred că mulți îi subapreciază pe simpatizanții mei”, a ținut să precizeze Trump.

Până și soția sa, Melania Trump, s-a declarat jignită de comentariile făcute de soțul ei și a admis, sâmbătă, că afirmațiile lui Trump despre femei au fost „ofensatoare” și de „neacceptat”. Ea a precizat însă că speră ca oamenii să îi accepte scuzele și să se concentreze pe alte aspecte care vizează problemele cu care se confruntă SUA.

„Cuvintele pe care soțul meu le-a utilizat sunt de neacceptat și jignitoare pentru mine. Nu îl reprezintă pe omul pe care eu îl cunosc”, a spus Melania Trump în cadrul unei declarații oficiale.

John McCain nu este singurul care și-a retras sprijinul pentru Donald Trump.

Fostul secretar de stat, Condoleezza Rice, a luat poziție, la rândul său, spunând că Donald Trump nu ar trebui să fie președintele SUA. Totodată, senatorul de New Hampshire, Kelly Ayotte, a declarat că nu poate și nu va susține la președinția SUA un candidat care se laudă cu jignirile și agresiunile îndreptate asupra femeilor.

Cu toate acestea, bancherii Robert și Rebekah Mercer, cei mai importanți donatori ai Partidului Republican, care anterior îl susținuseră pe senatorul Ted Cruz, au anunțat că remarcile lui Donald Trump sunt irelevante pentru cursa prezidențială.

Republicanii nu au la dispoziție nicio prevedere legală pentru a-l mai îndepărta pe Trump din cursa pentru președinție în acest moment, după ce a fost ales de delegații partidului prin vot. Singura soluție ar fi ca Trump să accepte să se retragă din cursă, ceea ce a anunțat deja că nu are de gând.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide