REUTERS | Inteligența artificială (AI) a definit anul 2023 / Buletinele de vot și gloanțele vor marca 2024

REUTERS | Inteligența artificială (AI) a definit anul 2023 / Buletinele de vot și gloanțele vor marca 2024
Publicat: 26/12/2023, 13:19
Actualizat: 26/12/2023, 13:22

Cum să rezumați cele mai importante știri ale anului? Răspunsul evident în 2023 este folosirea inteligenței artificiale. În acest spirit, jurnaliștii de la Reuters au cerut ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google – două dintre cele mai populare instrumente AI generative – să facă meseria de jurnalist Reuters în locul lor.

Răspunsurile primite arată puterea inteligenței artificiale, dar și modalitățile în care AI încă are limite, în acest caz atât în ​​ceea ce privește standardele editoriale Reuters , cât și în comparație cu editorii umani, susține Reuters.

ChatGPT le-a spus că „AI nu are acces în timp real la evenimente curente sau la internet pentru a cunoaște evenimentele specifice din 2023” înainte de a le oferi „un scenariu ipotetic bazat pe tendințele și subiectele actuale”.

Scenariul ideal a inclus ca comunitatea globală să fie de acord cu „un set radical și cuprinzător de măsuri pentru a reduce emisiile de carbon în mod semnificativ până în 2030”, oamenii de știință finalizând cu succes studiile clinice de fază finală ale unui vaccin împotriva cancerului.

Bard a fost mai util și mai precis, spun jurnaliștii de la Reuters, oferindu-le un rezumat al știrilor din războiul Rusia-Ucraina (deși nu era puțin clar în ce an a început războiul), ce s-a întâmplat cu economia globală și detalii despre evoluțiile tehnologice. AI le-a explicat și despre războiul dintre Hamas și Israel.

Anul 2024 va fi definit de gloanțe și buletine de vot

Pe 17 octombrie, militanții Hamas au atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de civili și luând captivi încă aproximativ 240. Atacul surpriză și brutal – fiind cea mai mortală zi din istoria Israelului – a declanșat o operațiune masivă de represalii.

Israelul a lovit Hamas și alte grupuri militante din Gaza timp de săptămâni, a ordonat mobilizarea a peste un milion de oameni în enclava palestiniană și a ucis, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, peste 14.000 de palestinieni, inclusiv 5.000 de copii.

Reuters notează și pauza de încetare a focului de câteva zile de la sfârșitul lunii noiembrie pentru a permite organizației teroriste Hamas să returneze câțiva ostatici israelieni și, la rândul său, Israelului să returneze câțiva prizonieri palestinieni în Gaza. Însă, luptele par să se prelungească și în 2024.

Nici conflictul din Ucraina nu dă semne de încetinire

Forţele ruseşti şi ucrainene continuă să lupte în estul şi sudul Ucrainei, dar progresul de ambele părţi s-a oprit aproape complet. Acest impas se află atât la Washington şi Bruxelles – cât şi în apetitul Occidentului față de susținerea Ucrainei.

China și Taiwan?

Acesta a fost și anul în care luptele economice ale Chinei s-au înrăutățit, chiar dacă Beijingul și Washingtonul încercau să repare relațiile dintre cele două țări. În 2024, aceste eforturi, și chiar probabilitatea unei invazii chineze a Taiwanului, vor pivota în funcție de ceea ce se întâmplă în alegerile prezidențiale din SUA.

SUA?!

Un al doilea mandat pentru Donald Trump ar arunca din nou totul în aer – inclusiv viitorul democrației americane.
Alegerile din SUA vor fi evenimentul politic unic, cel mai definitoriu de anul viitor, atât în ​​țară, cât și în străinătate. Dar alte povești majore vor apărea din cabinele de vot din întreaga lume.

India

Peste 900 de milioane de alegători eligibili din India vor determina soarta politică a primului ministru Narendra Modi în primăvara anului viitor.

Mexic

Mexicul poate renunța la tradiția machismului și poate alege primarul orașului Mexico, Claudia Sheinbaum, ca prima femeie președinte.

Rusia

Și o cursă mai puțin competitivă se conturează în Rusia, unde Vladimir Putin caută încă un mandat de șase ani în funcție, punându-l în tărâmul lungii domnii asemenea lui Stalin.

CITIȚI ȘI:

UPDATE | INCENDIU puternic la pensiunea „Ferma Dacilor”, din Tohani, Prahova. Șase morți – un copil și cinci adulți (Galerie FOTO)

Joe Biden și Donald Trump, mesaje diferite de Crăciun pe rețelele de socializare / D. Trump: „Să putrezească în iad”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto