LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas. Papa Francisc: „Inima noastră este la Betleem”/IDF a pulverizat o tabără de refugiați în Fâșia Gaza

Publicat: 25/12/2023, 08:34
Actualizat: 25/12/2023, 16:28
16:24

Imagini video cu teroriștii Hamas care trag din interiorul unei școli

În urma unor informații privind teroriștii Hamas ascunși în interiorul școlilor, soldații Brigăzii Nahal din cadrul Diviziei 162 au desfășurat o activitate operațională în zona școlilor „Al Rafaa” și „Zavaha” din Tuffah, în nordul Fâșiei Gaza.

Soldații IDF au localizat zeci de dispozitive explozive în genți UNRWA, kalașnikovuri și 15 centuri explozive. Un terorist Hamas a tras o rachetă antitanc asupra soldaților IDF. Imediat după aceea, teroristul a fost eliminat de o lovitură precisă de tanc, transmite Tzahal-ul.

Sursa/ IDF

Mulți teroriști care s-au ascuns în interiorul școlilor au fost identificați ca fiind agenți ai Hamas și ai Jihadului Islamic și au fost aduși pentru interogatoriu. Unii dintre teroriștii care au fost aduși pentru interogatoriu au luat parte la masacrul din 7 octombrie, susține armata.

12:22

IDF lovește ținte Hezbollah din Liban

Armata israeliană anunță că în cursul nopții și în această dimineață, avioanele de luptă ale IAF au lovit o serie de ținte teroriste ale Hezbollah în Liban, inclusiv complexe militare, infrastructură teroristă și infrastructură operațională.

Iată imaginile:

12:04

MASACRUL „Tribe of Nova” | Un ofițer IDF s-a opus organizării festivalului atât de aproape de Gaza, pe 7 octombrie, dar nu a fost luat în seamă

Aproximativ 370 de israelieni au fost uciși în atacul Hamas din data de 7 octombrie, la Festivalul de muzică tehno „Tribe of Nova”, iar noile informații apărute în mass-media din Israel scot la lumină un detaliu șocant.

Ofițerul de operațiuni al Diviziei Gaza, Lt. col. Sahar Fogel – ofițer-cheie al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) nu a fost de acord și s-a opus organizării evenimentului atât de aproape de granița cu Fâșia Gaza, în data de 7 octombrie a acestui an, numai că semnalele sale de alarmă ar fi fost trecute cu vederea.

Articolul integral AICI.

„Inima noastră, în această seară, este la Betleem”, a spus Papa Francisc duminică seara, 24 decembrie, în timpul slujbei de Crăciun.

În același timp, festivităţile din oraşul ocupat Betleem, din Cisiordania, locul nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, sunt umbrite de război.

Inima noastră, în această seară, este la Betleem, unde prinţul păcii (n.r. – referire la Iisus Hristos) încă este respins de logica pierzătoare a războiului, cu ciocnirea armelor care, şi astăzi, îl împiedică să îşi găsească un loc în lume”, a declarat Papa Francisc, din Bazilica Sfântul Petru, citat de Vatican News.

Aproximativ 6.500 de credincioşi, potrivit Vaticanului, au asistat la slujba oficiată de Papă în prezenţa liderilor religioşi şi a corpului diplomatic, în timp ce sute de credincioşi au urmărit-o pe ecrane gigantice, instalate în Piaţa Sfântul Petru.

Un loc sacru pentru creştinism, oraşul Betleem – unde s-a născut Iisus Hristos – a fost abandonat de pelerini în acest an, iar majoritatea sărbătorilor de Crăciun au fost anulate din cauza războiului.

Duminică la prânz, în timpul rugăciunii săptămânale Angelus, Suveranul Pontif a menţionat conflictul din Fâşia Gaza, unde armata israeliană şi-a intensificat duminică bombardamentele.

„Suntem aproape de fraţii şi surorile noastre care suferă de pe urma războiului: să ne gândim la Palestina, la Israel, la Ucraina” – Papa Francisc

„În situaţie actuală, cred că este important să auzim o voce care ne spune «Vă rog să opriţi războiul, fiţi mai paşnici!». Suntem în secolul 21, este un lucru groaznic!”, a declarat Filipa Sousa, 20 de ani, o turistă din Porto care a asistat la slujbă în Piaţa Sfântul Petru.

Netanyahu spune că Israelul „plătește un preț greu”

Benjamin Netanyahu spune că Israelul plătește un „preț greu” pentru război. „Să fie clar, va fi un război lung!”, a adăugat premierul israelian.

IDF transmite că alți 14 soldați au fost uciși în Fâșia Gaza începând de vineri, 22 decembrie, ceea ce ridică la 153 numărul total al morților în rândurile soldaților israelieni.

Referindu-se la ultimele decese israeliene, Netanyahu a declarat: „Este o dimineață dificilă, după o zi foarte dificilă de lupte în Gaza”. Dar el a indicat că forțele armate „vor continua cu toată forța, până la sfârșit”.

Forțele de apărare israeliene anunță că au descoperit o rețea masivă de tuneluri Hamas în Jabaliya, de unde au fost recuperate corpurile a cinci ostatici israelieni.

Trupe ale Brigăzii 551 și ale Unității 504 a Serviciului de informații militare au condus operațiunea de recuperare a trupurilor soldaților subofițer Ziv Dado, caporal Nik Beizer și sergent Ron Sherman, precum și ale civililor Elia Toledano și Eden Zacharia, relatează Times of Israel.

IDF avea informații că două cadavre de ostatici se aflau în zona Jabaliya.

Tunelurile au scos la iveală o rețea masivă, cu două niveluri și un lift care cobora zeci de metri până la o sală mare și un centru de comandă. IDF arată că rețeaua avea multe secțiuni folosite de Hamas pentru a lupta, inclusiv câteva tuneluri care treceau pe sub o școală și un spital din apropiere. Unul dintre tuneluri ducea la locuința fostului comandant al brigăzii Hamas din nordul Gaza, Ahmed Ghandour, care a fost ucis într-un atac aerian israelian.

Întreaga rețea avea o dimensiune de aproximativ un kilometru pătrat. În tunel au fost găsite, de asemenea, arme și infrastructura folosită pentru fabricarea armelor, precizează IDF.

70 de morți într-o tabără de refugiați

Între timp, Ministerul Sănătății din Gaza anunță că alte 166 de persoane au fost ucise în ultima zi. În total, peste 20.000 de persoane au fost ucise – majoritatea femei și copii – și 54.000 de persoane au fost rănite.

Pe de altă parte, Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat duminică, 24 decembrie, că cel puţin 70 de persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra locuinţelor dintr-o tabără de refugiaţi.

Potrivit oficialilor palestinieni, care raportaseră anterior cel puţin 60 de morţi, lovitura IDF a distrus cel puţin trei clădiri în tabăra de refugiaţi al-Maghazi, din centrul Fâşiei Gaza.

În plus, 10 membri ai unei familii palestiniene ar fi fost ucişi, tot duminică, într-un atac israelian asupra unei locuinţe din tabăra Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?