Mihai Draghici
07.01.2015
Internațional

REVOLTĂ în fața fanatismului terorist. IMAGINI IMPRESIONANTE: Franța a ieșit în stradă miercuri noapte

Marș al tăcerii, la Paris, după atentatul care a vizat redacția Charlie Hebdo

Peste 65.000 de oameni au participat, în mai multe orașe din Franța, la marșuri organizate în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist care a vizat redacția Charlie Hebdo, anunță surse din cadrul poliției citate de AFP.

Aproximativ 35.000 de oameni s-au adunat în Piața Republicii din Paris. Pe pancartele participanților se putea citi „Eu sunt Charlie” și „Charb a murit liber”.

Peste 15.000 de persoane au ieșit pe străzi la Lyon, iar alte 10.000 la Toulouse. La marșul de la Marsilia au participat circa 7.000 de persoane, potrivit autorităților.

Marșurile au fost organizate la apelul formațiunilor politice de stânga (Partidul Socialist, Partidul Radical de Stânga, Partidul Comunist, Partidul Stângii, Europa Ecologică a Verzilor).

„Marșul tăcerii este o reacție la atacul terorist comis la redacția Charlie Hebdo. Este o inițiativă a partidelor republicane”, a declarat Jean-Christophe Cambadélis, liderul Partidului Socialist.

Douăsprezece persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite, miercuri, într-un atac comis de indivizi înarmați cu arme automate și lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicației, Stéphane Charbonnier (Charb), și alți trei cunoscuți caricaturiști – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) și Georges Wolinski (Wolinski).

Sursa foto: AFP

Mihai Draghici, [email protected]

Inchide