REVOLTĂTOR. Autoritățile germane anchetează 30.000 de persoane care ar face parte dintr-o rețea de pedofili. Printre victime, un bebeluș de trei luni

Redactor:
Daniel Matei
REVOLTĂTOR. Autoritățile germane anchetează 30.000 de persoane care ar face parte dintr-o rețea de pedofili. Printre victime, un bebeluș de trei luni
REVOLTĂTOR. Autoritățile germane anchetează 30.000 de persoane care ar face parte dintr-o rețea de pedofili. Printre victime, un bebeluș de trei luni. Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile din Germania investighează 30.000 de persoane suspectate că ar fi făcut parte dintr-o rețea de pedofili.

Peter Biesenbach, ministrul Justiției din landul Renania de Nord-Westphalia, a declarat că faptele descoperite de către anchetatori până în moment sunt „extrem de tulburătoare”, informează Euronews.

„Trebuie să recunoaștem că abuzurile împotriva copiilor sunt mult mai răspândite în mediul online decât am crezut până acum”, a declarat Peter Biesenbach, ministrul Justiției din landul Renania de Nord-Westphalia.

Ancheta a fost demarată în luna octombrie, atunci când autoritățile au decis arestarea unui bărbat din localitatea Bergisch Gladbach, din apropierea orașului german Koln.

Anchetatorii au făcut verificări la domiciliul acestuia și au descoperit materiale electronice care au indicat existența respectivei rețele de pedofilie.

Biesenbach a adăugat că „peste 30.000 de potențiali suspecți” sunt anchetați ca parte a unei singure investigații.

„Provocarea pentru sistemul judiciar este uriașă. Aceste fapte au fost comise nu doar de către infractori la modul individual, ci și de o rețea online de simpatizanți, susținători și complici. Aceștia făceau schimb de informații. Printre aceste informații se numărau fotografii și filmări ale faptelor lor. Totodată, aceștia foloseau și posibilitățile tehnice oferite de către internet pentru a comunica unii cu ceilalți fără a fi identificați, folosind pseudonime în cadrul unor grupuri de discuții”, a mai spus ministrul Justiției din landul german.

Cea mai tânără victimă ar fi un bebeluș de doar trei luni

Autoritățile germane au identificat 72 de suspecți pe întreg teritoriul țării, în timp ce zece persoane au fost arestate în acest dosar. Totodată, alte 11 persoane au fost puse sub acuzare de către procurorii din Germania în cadrul acestei anchete.

Potrivit oficialilor germani, cel puțin 44 de victime ale abuzurilor au fost identificate de către procurori. Printre victime se pare că s-ar număra și un bebeluș în vârstă de doar trei luni.

Autoritățile de la Berlin au decis înființarea unui grup de lucru special pentru identificarea celor 30.000 de suspecți din acest dosar.

Inchide