Rishi Sunak: ”Marea Britanie se confruntă cu o criză profundă”/La cât se ridică averea noului premier britanic. Îl întrece chiar și pe Regele Charles

Rishi Sunak: ”Marea Britanie se confruntă cu o criză profundă/La cât se ridică averea noului premier britanic. Îl întrece chiar și pe Regele Charles
Publicat: 25/10/2022, 22:30
Actualizat: 25/10/2022, 22:32

Marea Britanie se confruntă cu o „criză economică profundă”, a spus noul prim-ministru Rishi Sunak, imediat după primirea mandatului din partea Regelui Charles. Totodată, el a subliniat că pregăteşte acţiuni „dificile” pentru obţinerea „stabilităţii”.

Rishi Sunak a anunţat că a acceptat mandatul încredinţat de Regele Charles al III-lea pentru formarea noului Guvern de la Londra.

„Marea Britanie se confruntă cu o criză economică profundă”, în contextul persistenţei efectelor crizei pandemiei şi al războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, a afirmat Rishi Sunak, conform postului de televiziune Sky News.

Sunak a salutat acţiunile predecesoarei sale, premierul demisionar Liz Truss, notând că ea a fost entuziastă să creeze schimbări, dar admiţând că „au fost făcute unele greşeli”. „Nu au fost făcute cu rea-intenţie, dar au fost greşeli„, a precizat Rishi Sunak, referindu-se la deciziile controversate în domeniul bugetar şi fiscal.

„Am fost ales lider al Partidului Conservator şi prim-ministru pentru a remedia aceste greşeli, iar activitatea începe acum. Vor fi decizii dificile, pentru asigurarea stabilităţii. Nu voi lăsa datorii de achitat generaţiilor următoare. Voi uni ţara nu prin cuvinte, ci prin acţiuni”, a subliniat Rishi Sunak, potrivit Mediafax.

Noul prim-ministru conservator a prezentat priorităţile noului Cabinet guvernamental.

„Un sistem medical mai puternic, îmbunătăţirea educaţiei în şcoli, mai multă siguranţă pe străzi, protejarea mediului, susţinerea forţelor noastre armate, acţiuni pentru egalitate de şanse, dezvoltarea unei economii care să profite de oportunităţile oferite de Brexit, un mediu în care companiile să facă investiţii, să inoveze şi să creeze locuri de muncă”, a explicat Sunak, conform cotidianului The Guardian.

„Înţeleg cât de dificil este acest moment. (…) Ştiu că am treabă de făcut pentru restabilirea încrederii, după tot ce s-a întâmplat. Tot ce pot spune este că nu sunt descurajat”, a precizat noul prim-ministru.

La finalul discursului său, Sunak i-a mulţumit fostului premier Boris Johnson, în mandatului căruia a fost ministru de Finanţe.

„Îi voi fi mereu recunoscător lui Boris Johnson pentru realizările incredibile obţinute în calitatea de prim-ministru, îi apreciez foarte mult căldura şi generozitatea de spirit”, a încheiat Sunak.

Ce avere fabuloasă are noul premier al Marii Britanii. Îl întrece chiar și pe Regele Charles

La cei 42 de ani, Rishi Sunak este cel mai tânăr premier britanic din epoca modernă, dar şi cel mai bogat, adică cu mult peste averea regelui Charles al III-lea și al reginei consoarte care se ridică la „doar” 600 de milioane de dolari.

Cea mai mare parte din avuția premierului britanic provine din acțiunile pe care soția sa, Akshata Murthy, le deține la compania fondată de tatăl său.

Narayana Murthy este supranumit „tatăl sectorului IT indian” și are o avere estimată la 4.5 miliarde de dolari.

Fiica sa, soția actualului premier britanic, dispune de aproximativ 700 de milioane de lire sterline, ca urmare a deținerilor de titluri ale companiei Infosys.

Dividendele pe care Akshata Murthy le primește anual se ridică la aproximativ 12 milioane de lire sterline.

Legăturile dintre compania deținută de familia soției lui Sunak și Rusia

La începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, compania Infosys – cu birouri la Moscova – s-a aflat în centrul unui scandal.

Infosys a întârziat să se supună sancțiunilor la adresa Rusiei și s-a retras de pe piața din Rusia doar în urma presiunilor.

Membru al Parlamentului britanic din 2015, ministru în cabinetul lui Boris Johnson, Rishi Sunak a fost solicitat astă primăvară, într-o emisiune televizată, să răspundă suspiciunilor că soția sa ar beneficia financiar – prin intermediul Infosys – de pe urma regimului lui Vladimir Putin.

„S-a spus că aveți legături de familie cu Rusia, că (…) că soția dumneavoastră are acțiuni în firma de consultanță IT Infosys. Ei operează în Moscova. Au un birou acolo, au legături cu Alfa Bank în Moscova. Cumva le dați altora sfaturi pe care nu le urmați acasă?”, a fost întrebat viitorul premier britanic.

Eu sunt politician ales și mă aflu aici să discut despre lucrurile pentru care sunt responsabil. Soția mea nu este (politician ales)”, a fost răspunsul lui Rishi Sunak, potrivit antena3.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?