Românii vor putea folosi cartea de identitate până la data de 30 septembrie 2021 ca document în călătorie în Regatul Unit. Care sunt excepțiile pentru cetățenii UE

Românii vor putea folosi cartea de identitate până la data de 30 septembrie 2021 ca document în călătorie în Regatul Unit. Care sunt excepțiile  pentru cetățenii UE
Publicat: 15/12/2020, 21:03

Cartea de identitate va mai putea fi folosită doar până la data 30 septembrie 2021 ca document în călătorie în Regatul Unit de către cetăţenii români. Iar cei care au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 31 decembrie 2025, amintește Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-o postare pe Facebook.

Cetăţenii UE vor putea intra pe teritoriul britanic ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză.

Un vizitator poate intra în Regatul Unit de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv acolo prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Potrivit site-ului guvernului britanic, până la 1 octombrie 2021 cetăţenii Uniunii Europene, Islandei, Norvegiei, Liechtensteinului şi Elveţiei pot intra în Regatul Unit cu paşaport sau document naţional de identitate la fel ca în prezent.

#AfterBrexit #CarteaDeIdentitate?? în UK??!
??Dragi prieteni,
⚠⚠⚠Reluăm o informație esențială în perspectiva…

Posted by Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord on Tuesday, December 15, 2020

Excepția pentru cetăţenii ale căror drepturi sunt protejate prin Acordul de retragere

Începând cu 1 octombrie 2021, cetăţenii UE, Islandei, Norvegiei, Liechtensteinului şi Elveţiei vor avea nevoie de paşaport pentru a călători în Regatul Unit. Totuşi, cetăţenii ale căror drepturi sunt protejate prin Acordul de retragere, de exemplu cei care intră sub incidenţa Programului de înregistrare a cetăţenilor UE şi a prevederilor privind micul trafic de frontiera (muncitorii la frontieră), vor putea să călătorească în Regatul Unit folosind documentele naţionale de identitate cel puţin până la 31 decembrie 2025.

Persoanele care doresc să rămână pe perioade mai lungi de şase luni pentru a munci, a studia sau a locui în Regatul Unit vor trebui să depună o cerere de viză. Acest lucru se va putea face pe site-ul www.gov.uk, iar doritorii vor trebui să demonstreze că îndeplinesc criteriile cerute şi punctajul necesar vizei pentru care se depune cererea, amintește Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase