Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia juridică a Parlamentului European / A fost întrebată de dosarul Belina și banii nerambursați de AEP către PSD / Barna reacționează: România, oaia neagră a Europei din cauza încăpățânării lui Dăncilă

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia juridică a Parlamentului European / A fost întrebată de dosarul Belina și banii nerambursați de AEP către PSD / Barna reacționează: România, oaia neagră a Europei din cauza încăpățânării lui Dăncilă
Publicat: 26/09/2019, 16:33

14:10Barna, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european

Dan Barna i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să se implice, în virtutea prerogativelor pe care le are, în nominalizarea unui nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb. Liderul USR a precizat că este o rușine candidatura acesteia pentru Guvernul României.

Citește continuarea

ORA 13:50Tudorache, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Dăncilă a fost avertizată că Rovana va fi o rușine, dar și-a apărat interesele meschine

Eurodeputatul USR-PLUS Dragoș Tudorache a afirmat că Viorica Dăncilă a fost avertizată cu privire efectele negative ale nominalizării Rovanei Plumb în poziția de comisar european, însă premierul și-a urmărit „interesele meschine”. El a precizat că următoarea propunere va fi tot „o tragedie”.

Citește continuarea

ORA 13:38 USR, despre respingerea lui Plumb: Dăncilă trebuie să-și asume responsabilitatea și să demisioneze

Reprezentanții USR au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă să își asume răspunderea pentru nominalizarea și respingerea de Comisia juridică a PE a Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și să demisioneze de la conducerea Guvernului.

„PSD a vrut să exporte corupția în Europa și s-a făcut de râs. Prin nominalizarea Rovanei Plumb, refuzată de comisia juridică a Parlamentului european din cauza problemelor de integritate, PSD a arătat că nu dă doi bani pe un criteriu de bază pentru ocuparea funcțiilor publice„, au transmis reprezentanții USR, joi, pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Citește continuarea

ORA 13:27 Plumb, întrebată de Comisia JURI despre dosarul Belina și banii nerambursați de AEP către PSD

Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD, pentru campania la europarlamentare și despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Potrivit informațiilor obținute de MEDIAFAX, în cadrul ședinței Comisiei JURI de joi Rovana Plumb a fost întrebată cine este persoană de la care a luat 800.000 de lei și dacă aceasta are vreo legătură cu PSD.

Plumb a explicată că potrivit legislației naționale, un candidat se poate împrumuta pentru a contribui direct la campania electorală. Ea a susținut că s-a împrumutat de la o persoană fizică, din cercul ei de cunoștințe. Acea persoană nu este membru de partid, nu este o persoană publică și a avut bunăvoința de a o împrumuta. Persoana respectivă ca re i-a acordat împrumutul nu a avut, nu are și nici nu va avea vreo legătură cu domeniul de activitate în care va activa ea, ar mai fi spus Plumb, potrivit surselor citate.

Citește continuarea…

ORA 13:12 Ciolacu, după respingerea Rovanei Plumb: PSD are nu o variantă, ci 10 pentru comisar european

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD are mai multe variante pentru înlocuirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Acesta s-a arătat rezervat în privința respingerii acesteia de către Comisia JURI, punctând importanța votului în Parlamentul European.

Citește continuarea…

Știrea inițială:

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum, cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureșan, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că „fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”.

Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declarațiile de avere.

Aceasta a avut o întrevedere, miercuri, cu președintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afișată pe site-ul instituției.

Conform programului afișat pe site-ul PE, Plumb ar fi urmat să fie audiată într-o ședință comună a comisiilor de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019″, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

Comisia JURI va trimite o scrisoare către Comisia Europeană în cazul Rovanei Plumb

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european, au spus surse europene, pentru Mediafax.

Comisia JURI va informa CE că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declarația de avere depusă la Bruxelles, au adăugat sursele citate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului