Rudy Giuliani, declarație jignitoare despre Kim Jong-Un: S-a pus în genunchi și „a cerșit” întâlnirea cu Donald Trump

Rudy Giuliani, declarație jignitoare despre Kim Jong-Un: S-a pus în genunchi și a cerșit întâlnirea cu Donald Trump
Publicat: 06/06/2018, 22:24
Actualizat: 25/03/2019, 19:51

Aflat la o conferință pe tema investițiilor desfășurată în Israel, Rudolph Giuliani a explicat ce s-a întâmplat după ce președintele SUA, Donald Trump, anulase întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. „Nord-coreenii ne amenințau că vor intra în război nuclear cu noi, că ne vor învinge într-un conflict nuclear”, a declarat Giuliani, probabil referindu-se la comunicatul din 25 mai prin care Coreea de Nord avertiza că regimul de la Phenian este pregătit pentru un conflict atomic dacă va fi cazul.

„Noi am spus că nu suntem pregătiți pentru un summit în aceste condiții. Ei bine, apoi, Kim Jong-Un s-a așezat în mâini și în genunchi și a cerșit întrevederea, exact poziția în care voiam să îl aducem”, a spus avocatul lui Donald Trump”, citat de publicația The Wall Street Journal și de postul BBC News.

„Exact acest lucru trebuie să se întâmple cu Autoritatea Palestiniană. Trebuie să ceară pacea. Trebuie schimbată abordarea, sunt necesare presiuni”, a adăugat Rudy Giuliani, potrivit site-ului NationalReview.com.

Autoritatea Palestiniană refuză să mai considere Statele Unite intermediar în procesul de pace israelo-palestinian de când președintele Donald Trump a decis, în decembrie 2017, recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului și mutarea ambasadei americane în acest oraș.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat vinerea trecută că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pe 12 iunie, deși în urmă cu o săptămână anulase întrevederea. „Ne vom întâlni pe 12 iunie, în Singapore”, a declarat Donald Trump vinerea trecută, la Casa Albă, după întrevederea cu un oficial de rang înalt din Coreea de Nord.

În urmă cu o săptămână, Donald Trump anunțase anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunțând „ostilitatea” regimului de la Phenian.

Statele Unite cer Coreei de Nord să asume angajamentul abandonării „complete, în mod verificabil și ireversibil” a programelor de înarmare atomic și balistic. Donald Trump a abandonat linia politică a administrațiilor de la Washington, care au refuzat lansarea negocierilor bilaterale cu Phenianul.

Japonia a îndemnat Statele Unite și comunitatea internațională să mențină sancțiunile și modalitățile de monitorizare asupra Coreei de Nord, avertizând că Phenianul obișnuiește să nu respecte angajamentele asumate. Itsunori Onodera, ministrul nipon al Apărării, a amintit că regimul din Coreea de Nord anunțase și în anul 1994 că va renunța la programul de înarmare nucleară, dar a continuat activitățile în secret, iar anul trecut a amenințat țările vecine cu atacuri. „Ținând cont de modul în care Coreea de Nord s-a comportat în trecut, cred că este important să nu recompensăm această țară doar pentru că a acceptat dialogul”, a declarat Itsunori Onodera, referindu-se la planul președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un. „Am asistat la repetarea unor evenimente în istorie, când Coreea de Nord a anunțat renunțarea la arme nucleare, prezentându-se drept un stat conciliant, dar apoi a schimbat abordarea, blocând toate eforturile de pace. Singura modalitate de instaurare a păcii în Peninsula Coreea este ca Phenianul să adopte măsuri concrete de renunțare totală, în mod verificabil și ireversibil, la toate armele de distrugere în masă și la stocurile balistice, în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU”, a subliniat oficialul japonez.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
David Beckam, în război cu un actor cunoscut. Miza este uriașă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri