Rusia a vrut ca numărul filmelor străine proiectate să fie egal cu cel al filmelor rusești. Ce s-a întâmplat după ce a aflat Vladimir Putin

Rusia a vrut ca numărul filmelor străine proiectate să fie egal cu cel al filmelor rusești. Ce s-a întâmplat după ce a aflat Vladimir Putin
Publicat: 30/11/2014, 17:17

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, a anulat dezbaterile privind limitarea numărului de filme străine difuzate în sălile de cinema din Rusia, susținând că ideea introducerii unei cote ar fi „de prisos”. Decizia a venit la câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin s-a pronunțat împotriva proiectului de lege.

Actul legislativ fusese introdus spre dezbatere la începutul anului, când relațiile dintre Rusia și Occident au început să se deterioreze.

„Astăzi, reglementarea proiecțiilor de filme prin introducerea unor cote privind filmele rusești sau străine ar fi de prisos”, a declarat Leonid Levin, președintele comisiei Dumei. „Dacă va fi lansat un film rusesc bun, oamenii vor merge să îl vadă oricum”, a mai spus politicianul rus.

Motion Picture Association of America, organizația americană care reprezintă interesele studiourilor cinematografice de la Hollywood și care stabilește ratingul filmelor americane (tipul de public căruia se adresează și cui îi este interzis, n.r.), a salutat decizia Moscovei.

„Considerăm binevenite declarațiile președintelui Putin. Ne bucurăm de mult timp de relații apropiate cu cineaștii ruși și suntem interesați cu toții de o piață locală sănătoasă”, a declarat, pentru Variety, Chris Marcich, președintele asociației americane.

Proiectul de lege a fost introdus spre dezbatere în Duma de Stat în luna martie, de către Robert Schlegel, membru al Partidului Rusia Unită, formațiunea politică a președintelui Vladimir Putin.

Schelegel a declarat că impunerea unei limite privind filmele străine ar atrage mai mulți investitori în domeniul cinematografiei rusești și ar permite guvernului de la Moscova să obțină venituri din investițiile străine în acest domeniu.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a declarat că nu crede că ar fi corectă impunerea unei astfel de limitări.

„Nu ar fi corect să limităm accesul consumatorilor noștri când vine vorba despre produse pe care oamenii și le doresc în general. Iar filmele fac parte din aceste produse importante”, a spus președintele rus. „Americanii sunt oameni talentați și de succes și avem multe de învățat de la ei”, a mai spus Putin.

Impunerea unei limite ar fi afectat puternic studiourile de la Hollywood. Anul acesta, din cele 20 de filme cu cele mai mari încasări în cinematografele din Rusia, doar două pelicule au fost realizate în această țară. Pe locul întâi în box office-ul din Rusia se află pelicula „Transfomers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction”, cu încasări de 45,2 milioane de dolari.

Un proiect de lege anterior, discutat în 2013 de parlamentarii ruși, care prevedea limitarea filmelor străine la doar 20% din numărul total de filme difuzate în cinematografe, a fost, de asemenea, respins.

Proiecția de filme străine este limitată, în prezent, în China, unde, în 2012, guvernul a introdus o cotă de doar 34 de filme străine care pot fi difuzate pe an în cinematografe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dorothy Dandridge, primul star de culoare de la Hollywood. „Nu pot juca în rolul unei...