Mihaela Stoica
22.05.2014
Internațional

Rusia amenință din nou. Avertismentul premierului Dmitri Medvedev către Republica Moldova. Reacția lui Ponta

Rusia amenință din nou. Avertismentul premierului Dmitri Medvedev către Republica Moldova. Reacția lui Ponta
Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează Republica Moldova cu sancțiuni economice pentru că autoritățile de la Chișinău au percheziționat avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, informează Itar-Tass.

În cursul unei întrevederi cu oficiali guvernamentali, Dmitry Medvedev a declarat că Rusia ar putea ține cont de acest incident „în cadrul cooperării economice” cu Republica Moldova.

După aceste declarații, premierul Victor Ponta, a afirmat că România trebuie, cu atât mai mult, să sprijine Republica Moldova în apărarea tuturor drepturilor sale suverane. El a susținut din nou, la România TV, că nu există niciun risc al unui conflict armat în ceea ce privește România.

Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat, sâmbătă, că autoritățile moldovene au confiscat cutii conținând „liste cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei” pe care oficialii ruși care s-au aflat la Tiraspol intenționau să le transporte la Moscova.

La rândul său, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a afirmat că a adus la Moscova petiții adresate Rusiei pentru recunoașterea regiunii separatiste Transnistria.

Inchide