Rusia, cu ochii pe arsenalul nuclear al Marii Britanii! Putin a luat foc, ambasadorul Moscovei la Londra iese la atac (VIDEO)

Rusia, cu ochii pe arsenalul nuclear al Marii Britanii! Putin a luat foc, ambasadorul Moscovei la Londra iese la atac (VIDEO)
Rusia, cu ochii pe arsenalul nuclear al Marii Britanii! Putin a luat foc, ambasadorul Moscovei la Londra iese la atac / Sursa FOTO: nara.getarchive.net
Publicat: 21/03/2021, 11:15

Rusia, cu ochii pe arsenalul nuclear al Marii Britanii! Vladimir Putin acuză de ipocrizie Londra atunci când vorbește despre „pericolul rus”. În opinia liderului de la Kremlin, Regatul Unit nu poate ataca Moscova atât timp cât și-a mărit arsenalul nuclear, încălcând obligaţiile din tratatul internaţional de neproliferare.

Cu un an în urmă, premierul Boris Johnson a anunțat ridicarea plafonului arsenalului de focoase nucleare al Marii Britanii.

Rusia, cu ochii pe arsenalul nuclear al Marii Britanii! Câte focoase va avea Royal Army

Într-un interviu acordat televiziunii britanice LBC, ambasadorul Andrei Kelin a vorbit despre planurile Londrei de a urca de la 180 la 260 de focoase nucleare. Această veste a venit „ca o marea surpriză” pentru Moscova. Acum, Kelin spune că relaţiile dintre Londra şi Moscova sunt „aproape moarte”.

„Faptul că Regatul Unit are de gând să crească numărul focoaselor nucleare a fost o mare surpriză pentru întreaga lume. Aş spune că până şi pentru experţii americani. Ei gândesc «UK, ce ai de gând? Creşti numărul de focoase cu 40%»! Aceasta este o încălcare a tratatului de neproliferare şi a multor, multor altor acorduri care vorbesc numai despre o reducere a numărului de focoase”, a afirmat ambasadorul Federației Ruse la Londra.

Diplomatul a mai spus că acuzaţiile conform cărora Rusia reprezintă o ameninţare pentru Marea Britanie se rezumă la otrăvirea la Salisbury a fostului spion Serghei Skripal. În opinia sa, această acuză „este lipsită de substanţă sau informaţii, cu totul falsă”.

„În documentul de revizuire, Rusia este menţionată de 14 ori drept o ameninţare acută pentru Regatul Unit. Însă nu există nicio singură dovadă sau explicaţie. În unele locuri, Rusia este acuzată că este o ameninţare pentru influenţa sa culturală” – Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei la Londra

De ce nu mai are Rusia relații bune cu Regatul Unit

Potrivit ambasadorului Kelin, Moscova s-a oferit de mai multe ori să discute subiecte precum securitatea cibernetică, dar a fost mereu refuzată de Londra. Atitudinea guvernului britanic „a demolat, efectiv, cea mai mare parte a relaţiilor cu Rusia”, zice Kelin.

Acum, rușii mențin relații cu Marea Britanie „mai ales în domeniul economic şi cultural. Dar, în ce priveşte domeniul politic, sunt aproape moarte”.

În replică la afirmaţiile ambasadorului rus, un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra a declarat: „Revizuirea Integrată stabileşte viziunea guvernului despre rolul Marii Britanii în lume până în 2030. Modernizarea şi consolidarea securităţii şi a forţei de descurajare nucleară constituie o componentă cheie a acesteia. Ne putem apăra cel mai bine pe noi şi pe aliaţii din NATO prin operaţiunea continuă a unei descurajări nucleare minime, credibile, independente”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO...
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
(P) Ceasuri Swatch inspirate de opere de artă
×