Rusia este dispusă să ofere Crimeei aproximativ 790 de milioane de euro, anunță un parlamentar rus

Rusia este dispusă să ofere Crimeei aproximativ 790 de milioane de euro, anunță un parlamentar rus
Publicat: 10/03/2014, 11:22
Actualizat: 29/07/2014, 19:43

Moscova este dispusă să ofere 1,1 miliarde de ruble (aproximativ 790 milioane de euro) provinciei autonome Crimeea, în care urmează să aibă loc un referendum privind alipirea peninsulei ucrainene la Rusia, a anunțat duminică, la Simferopol, un parlamentar rus, relatează AFP.

„Guvernul rus a prevăzut un buget mare, de aproximativ 40 de miliarde de ruble, pentru susținerea dezvoltării infrastructurilor economice și industriale din Crimeea”, a dat asigurări Pavel Dorohin, vicepreședintele Comisiei pentru Industrie din cadrul Camerei inferioare a Parlamentului rus (Duma de Stat), citat de agenția Interfax.

„Este vorba, înainte de toate, de o susține a industriei apărării, utilajelor, mentenanței maritime, inclusiv a unităților Flotei Mării Negre. Sunt măsuri concrete”, a spus el.

Peninsula Crimeea a prevăzut organizarea la 16 martie a unui referendum, considerat ilegal de către Kiev, cu privire la alipirea la Rusia. Parlamentul este controlat de către reprezentanți proruși, iar militari trimiși de către Moscova asediază cazărmi ucrainene în toată peninsula.

Rusia a avut întotdeauna interese economice importante în Crimeea. Flota rusă la Marea Neagră are baza în portul Sevastopol, potrivit unui acord cu Kievul, care prevede închirierea acestuia până în 2035, în schimbul unei reduceri cu 30% a prețului gazelor naturale rusești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase