Mircea Olteanu
26.01.2017
Internațional

Rusia, forțele guvernamentale siriene și opoziția, pregătite să coopereze în fața ISIS. Ce mecanism vor să implementeze

Rusia, forțele guvernamentale siriene și opoziția, pregătite să coopereze în fața ISIS. Ce mecanism vor să implementeze
Forțele aeriene ruse, armata siriană și opoziția sunt pregătite să coopereze în lupta împotriva rețelei teroriste Stat Islamic (SI), a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agenția de știri Tass.

„Pe lângă contactele directe între Guvernul sirian și reprezentanții opoziției armate, delegația noastră, care a inclus reprezentanții Ministerului de Externe și ai Ministerului Apărării, au avut câteva reuniuni cu reprezentanții opoziției armate, discutând cu aceștia despre posibilitatea unor acțiuni de luptă comune împotriva terorismului în Siria, și în primul rând SI”, a declarat Lavrov.

Ministrul a vorbit despre rezultatul discuțiilor de la Astana, care s-au încheiat marți, iar în urma lor a fost elaborat un document care stipulează stabilirea unui mecanism de monitorizare a armistițiului din această țară.

Discuțiile de Astana vor facilita negocierile intra-siriene care au drept scop să genereze o rezolvare pe cale politică a crizei, în conformitate cu rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, a explicat Lavrov.

Tags:
Inchide