Rusia își reface flota de submarine nucleare. Cum arată Kazan, submarinul de 3 miliarde de dolari. VIDEO

Publicat: 04/04/2017, 13:43

„Anul trecut am operat la un nivel neîntâlnit în era post-sovietică. Flota noastră de submarine a cumulat aproape 3.000 de zile petrecute pe mare, ceea ce reprezintă o cifră excelentă”, a ținut să precizeze amiralul Vladimir Korolev, comandantul Marinei militare a Rusiei, informează Defense News.

„Lansarea unui submarin multirol este un eveniment atât pentru Marină, cât și pentru întreagă națiune.

Suntem pe punctul de a crea o flotă de submarine capabile să opereze în toată lumea pentru a asigura securitatea națională”, a ținut să mai puncteze amiralul Korolev, odată cu lansarea submarinului Kazan în largul coastelor arctice.

Programul submarinelor nucleare din clasa Yasen a avut nevoie de aproape 20 de ani pentru a deveni realitate, criza economică de la mijlocul anilor ’90 aproape îngropând planurile de dezvoltare a submarinelor nucleare multirol.

Kazan este al doilea sumersibil din clasa Yasen pe care rușii îl introduc în flota de submarine, iar nava se remarcă mai ales prin versatilitatea de care da dovadă în privința încărcăturii de rachete, putând folosi tuburile de lansare atât pentru proiectile convenționale, cât și pentru rachetele Kalibr, capabile să poarte o încărcătură nucleară, mai scrie business24.ro.

Potrivit specialiștilor prețul acestui submarin este unul impresionant, de 3 miliarde de dolari, dublu față de predecesorul său, Severodvinsk.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase