Rusia, planul cu care a înfuriat Germania. Reacție dură de la Berlin

Rusia, planul cu care a înfuriat Germania. Reacție dură de la Berlin
Publicat: 24/02/2017, 16:29

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că va construi o replică a Reichstag-ului pentru a le oferi membrilor „Armatei Tinerilor”, un program pentru deprinderea abilităților militare, oportunitatea de a „ataca o locație specifică, nu ceva abstract”.

Reacția Guvernul Germaniei nu a întârziat. „Planul este surprinzător și vorbește de la sine”, a transmis Ulrike Demmer, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de site-ul agenției Associated Press.

„Noi nu am construi nimic de acest gen pentru educarea tineretului german”, a declarat, la rândul său, Martin Schaefer, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, a fost scena unor confruntări militare în 1945 între Armata Roșie și trupele naziste. Clădirea, inaugurată în 1894, a fost restaurată după reunificarea Germaniei.

La Moscova, generalul Igor Konașenkov a respins criticile Berlinului, exprimând susținere pentru acest plan și argumentând că „va contribui la educarea în spirit patriotic a cetățenilor tineri și a oaspeților străini”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase