Rușii se închină la icoana lui. Imunitate pe viață pentru Vladimir Putin!

Rușii se închină la icoana lui. Imunitate pe viață pentru Vladimir Putin!
Peste 800.000 de persoane vaccinate în Rusia! Ce primesc rușii care fac vaccinul
Publicat: 18/02/2020, 16:16
Actualizat: 18/02/2020, 16:17

Propunerea, una fără precedent în lume, este strecurată cu grijă printre  reformele constituţionale ce vor fi supuse la vot în Duma de stat. Deputatul Pavel Kraşenikov a anunțat marți, 18 februarie, că aceasta este cea mai bună modificare adusă Constituției Rusiei.

Co-președinte al grupului parlamentar de lucru care se ocupă cu reforma constituțională, Pavel Kraşenikov nu face altceva decât să răspundă apelului lansat de Vladimir Putin acum o lună. În ianuarie, liderul de la Kremlin a cerut schimbări majore în sistemul politic din Federaţia Rusă. Urmare a mesajului lansat de Putin, dar și fiindcă s-a simțit vizat de criticile președintelui, premierul Dmitri Medvedev a demisionat din funcție. Din întreg cabinetul de miniștri, Putin a lăsat la post doar oamenii considerați fideli și indispensabili.

Toate schimbările cerute de Putin sunt văzute drept o modalitate prin care șeful statului vrea să își consolideze puterea și după ce va încheia actualul mandat de preşedinte (în 2024).

La o reuniune a grupului de lucru parlamentar pe care îl conduce, Pavel Kraşenikov a făcut anunțul următor: „Preşedintele Rusiei, după ce îşi încheie mandatul, are imunitate. Avem această propunere de reformă”. Vestea i-a lăsat fără cuvinte pe toți cei din sală, dar nimeni n-am îndrăznit să comenteze, notează The Moscow Times.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat să facă orice fel de comentariu pe marginea respectivei propuneri.

Nu e prima dată când Krașenikov vine cu o propunere similară. La începutul lui februarie, el a declarat că preşedinţii ruşi ar putea fi făcuţi senatori pe viaţă după încheierea mandatelor.