S-a dus la concert ca cerșetor și a plecat erou. Povestea lui Chris Parker. „Doar pentru că trăiesc pe străzi nu înseamnă că nu am o inimă”

S-a dus la concert ca cerșetor și a plecat erou. Povestea lui Chris Parker. Doar pentru că trăiesc pe străzi nu înseamnă că nu am o inimă
Publicat: 24/05/2017, 19:02
Actualizat: 25/05/2017, 10:28

În loc să fugă să se ascundă după explozie, Chris Parker a preferat să rămână și să ajute victimele. Acesta a scos bucăți de unghie care erau înfipte în brațele unor copii și în chipul unei fetițe. A ajutat altă copilă care își pierduse ambele picioare în urma exploziei, înfășurând-o într-un tricou și a ținut în brațe o femeie care a murit sub ochii săi.

Chris Parker cerșea în împrejurimile stadionului când atacatorul kamikaze s-a aruncat în aer la concertul Arianei Grande. În urma impactului, acesta a fost propulsat la pământ, dar nu și-a pierdut cunoștința.

„Doar pentru că trăiesc pe străzi nu înseamnă că nu am o inimă sau că nu mai sunt om. Mi-ar plăcea să cred că dacă aș avea nevoie de ajutor, la rândul meu, altcineva ar interveni pentru mine”, a declarat el pentru ITV News, adăugând faptul că a acționat din instinct.

„Era vorba de niște copii, mulți copii acoperiți din cap până în picioare de sânge, care plângeau și țipau”, a mai mărturisit el.

Chris Parker a povestit pentru agenția de presă Press Association că a auzit explozia în timp ce tinerii părăseau stadionul și că a fost aruncat la pâmânt în urma impactului. Prin fumul gri, tăiat de țipetele celor mici, a zărit o copilă.

„Am înfășurat-o într-un tricou și am întrebat-o unde îi erau mama și tata și mi-a răspuns: ‘Tata e la muncă, mama e pe aici'”, a relatat el.

Acesta a mai povestit că a încercat să ajute o femeie în vârstă, care era rănită la nivelul capului și picioarelor. Aceasta a murit în brațele sale.

„Avea în jur de 60 și ceva de ani și se afla acolo cu familia sa. Nu m-am putut opri din plâns. Cea mai șocantă parte era că ne aflam la un concert pentru copii”, a mai mărturisit el pentru Press Association.

Din momentul în care acțiunile sale au devenit cunoscute, pe rețelele de socializare s-a organizat o strângere de fonduri pentru Parker, care a adunat, până acum, aproximativ 40.000 de dolari.