Mircea Olteanu
01.08.2019
Internațional

Șapte persoane au fost rănite după ce un avion militar F/A-18 Super Hornet s-a prăbușit într-un parc național din California

Șapte persoane au fost rănite după ce un avion militar  F/A-18 Super Hornet s-a prăbușit într-un parc național din California
Un avion multirol F/A-18 Super Hornet al Forțelor Navale americane s-a prăbușit miercuri în Parcul Național Death Valley din California, în urma dezastrului aviatic șapte turiști au fost răniți de fragmente rezultate în urma prăbușirii și exploziei aeronavei, iar pilotul este dispărut în misiune.

Avionul efectua un zbor de antrenament în momentul producerii incidentului. Autoritățile au inițiat o operațiune de căutare a pilotului, a anunțat Lydia Bock, purtătoarea de cuvânt a bazei aeriene Lemoore din California.

„Situația pilotului este necunoscută în acest moment”, a declarat Bock la aproximativ patru ore după prăbușirea aeronavei.

Patrick Taylor, purtătorul de cuvânt al parcului național, a declarat că mai multe ambulanțe au fost trimise pentru a acorda asistență medicală mai multor turiști, care se aflau într-un punct de observație folosit de pasionații de aviație pentru a urmări antrenamentele piloților militari într-o zonă cunoscută drept „Star Wars Canyon”. Oficialul a precizat că primele date indică faptul că șapte persoane ar fi fost rănite ușor.

Postul KABC-TV, care a discutat cu turiștii, a transmis că aceștia au primit îngrijiri medicale pentru leziuni și arsuri minore provocate de fragmente rezultate în urma prăbușirii și exploziei aeronavei.

Inchide