Scandal la periferia Londrei, după ce un grup de români a instalat o tabără pe malul unui canal

Scandal la periferia Londrei, după ce un grup de români a instalat o tabără pe malul unui canal
Publicat: 01/10/2014, 16:39
Actualizat: 29/09/2018, 12:53

Potrivit publicației, imigranții au împânzit o zonă împădurită în Edmonton cu colibe dărăpănate făcute din deșeuri de lemn, plastic și cherestea aruncată. Asemănată cu o „mahala din Rio”, așezarea semipermanentă include corturi, un „salon” improvizat și prelate, printre mormane de gunoaie care atârnă inclusiv prin copaci. Locuitorii s-au plâns că ghetoul, în care în prezent se află 15 corturi, „pute până la cer”, iar unul dintre ei a afirmat că acesta ar putea deveni un fel de „mini Calais”. Alții s-au plâns că „mahalaua” a provocat pierderi faunei – inclusiv o lebădă.

Organismul public local Transport for London (TfL), care deține terenul respectiv, acționează în vederea îndepărtării imigranților din tabără, situată lângă canalul Lee Park Way. Imigranții s-ar fi instalat în zonă în urmă cu șase luni.

„Este o rușine”, a declarat un locuitor din zonă, care a solicitat protecția anonimatului. „Trăiesc în copaci, ca oamenii din junglă. Și-au făcut adăpost și au corturi. Este o glumă. Nimeni nu vrea să trăiască lângă o mahala murdară”, a continuat el, adăugând că, „dacă nu-și permit un loc decent în care să trăiască, ar trebui pur și simplu să se ducă acasă, în țara lor”.

De asemenea, pescari locali au dat vina pe români pentru scăderea stocului de pește. „Lacul era plin de rațe, lebede și pește, dar la două săptămâni după ce au ajuns ei acestea au dispărut”, a declarat John Weighell, secretarul Clubului River Lea Anglers. „Pute până la cer, iar gunoiul atârnă din copaci și tufișuri. Arată ca o mahala din Soweto sau Rio”, a adăugat el. Administratorul Clubului, Richard McGarry, a declarat pentru MailOnline că rezidenții sunt prea intimidați să viziteze zona, în special după-amiaza sau seara. El a precizat că situația durează de la începutul anului.

Dar nu toți locuitorii sunt deranjați de existența taberei. Un tânăr, Alfie Chambers, în vârstă de 18 ani, a declarat că „sigur că există mult gunoi în zonă, dar se pare că (imigranții) țin zona în care stau destul de curată”, subliniind că este dificil să-ți dai seama ce gunoi au făcut locuitorii taberei și ce gunoi au lăsat în urmă vizitatorii. „Am vorbit cu ei de câteva ori și, deși vorbesc engleza foarte prost, nu m-am simțit intimidat de ei”, a adăugat el, subliniind că prezența lor îi oferă securitate, având în vedere că locuiește într-o casă plutitoare, pe canal.

TfL a promis că membrii grupului vor fi chemați la audieri săptămâna viitoare. „Știm că un număr de persoane trăiește ilegal pe terenul TfL, lângă sensul giratoriu Cooks Ferry, în Edmonton”, a declarat un purtător de cuvânt al organismului public. „Acționăm în vederea îndepărtării lor din zonă și colaborăm cu autoritățile locale și serviciile de urgență pentru a stabili măsuri în vederea împiedicării revenirii acestora în zonă”, a anunțat el, precizând că după evacuare se va proceda la curățarea locului.

Șeful poliției din Enfield, inspectorul-șef Paul Healy, a declarat că doi ofițeri români de poliție cooperează cu forțele de ordine britanice cu scopul de a-i aborda pe imigranți și a afla „de ce vin la Edmonton și ce pași sunt de făcut pentru a preveni ca astfel de locuri să ia amploare”. El a adăugat că există motive să se creadă că rezidenți au fost „intimidați, hărțuiți, alarmați sau deranjați de prezența sau comportamentul a două sau mai multe persoane” și că un „comportament antisocial reprezintă o problemă semnificativă și persistentă” în zonă.

Consiliul Local Enfield a declarat că nu este implicat, deoarece tabăra se află pe un teren proprietatea TfL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
NU ai voie, sub nicio formă, să faci așa ceva în România. S-a stabilit că...
Codul Rutier, modificat pentru șoferii de categoria B. Klaus Iohannis a promulgat legea
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale