SCHIMB DUR de replici între Donald Trump și un jurnalist CNN. INTERDICȚIE la Casa Albă pentru reporter

SCHIMB DUR de replici între Donald Trump și un jurnalist CNN. INTERDICȚIE la Casa Albă pentru reporter
Publicat: 08/11/2018, 10:24
Actualizat: 26/03/2019, 03:54

În cadrul conferinței de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos,relatează site-ul postului France 24.

„Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter pentru moment”, a declarat purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders.

Disputa a fost declanșată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranți din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.

„Să-ți spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie rușine că lucrezi pentru ei. Ești o persoană necioplită, îngrozitoare”, i-a răspuns Trump lui Acosta, iar în încheiere l-a acuzat: „Când transmiți știri false, ceea ce CNN face, chiar foarte des, ești dușmanul poporului”.

În cele din urmă, microfonul pentru ziariști a ajuns de la reporterul CNN la colegul său Peter Alexander de la NBC, care i-a spus președintelui că Acosta este „un reporter harnic”. Trump i-a replicat: „Nu sunt fan nici al tău, ca să fiu cinstit. Nu ești cel mai bun”.

CNN a reacționat la interdicție printr-un comunicat în care a apreciat remarcile președintelui drept „neamericane” și și-a susținut reporterul.

„Președintele Trump crede în libertatea presei și se așteaptă la întrebări despre el sau Administrația sa”, a informat Sanders.

„Cu toate acestea, nu vom tolera niciodată un reporter care pune mâna pe o tânără care încearcă doar să își îndeplinească sarcina de intern în cadrul Casei Albe. Un astfel de comportanment este inacceptabil”, a adăugat aceasta.

Acosta a declarat pe platforma de microblogging Twitter că afirmațiile lui Sanders sunt „o minciună”, iar accesul i-a fost restricționat pe fondul întrebărilor privind imigranții.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase