Şcoala din Texas unde un tânăr a ucis 19 elevi şi doi profesori va fi demolată. „Nu poți niciodată să ceri unui copil să se întoarcă acolo”

Şcoala din Texas unde un tânăr a ucis 19 elevi şi doi profesori va fi demolată. „Nu poți niciodată să ceri unui copil să se întoarcă acolo”
Robb Elementary School din Uvalde, Texas / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22/06/2022, 07:52
Actualizat: 22/06/2022, 08:01

Robb Elementary School din Uvalde, Texas – unde un tânăr înarmat a ucis 19 elevi şi doi profesori – va fi demolată, a declarat primarul oraşului. El nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

Primarul Don McLaughlin a făcut această afirmaţie marţi, în cadrul unei şedinţe de consiliu tensionate şi emoţionante, în care locuitorii au cerut răspunsuri cu privire la împuşcături

El nu a precizat când va fi demolată şcoala.

Furia publică a crescut constant de la atacul din luna mai, poliţia fiind acuzată că a aşteptat peste o oră pentru a-l confrunta pe atacator, transmite BBC.

„Înţelegerea mea – şi am avut această discuţie cu superintendentul – este că şcoala va fi demolată. Nu poţi cere niciodată unui copil să se întoarcă sau unui profesor să se întoarcă în acea şcoală”, a declarat McLaughlin, citat de News.ro.

Robb Elementary are aproape 600 de elevi în clasele a doua, a treia şi a patra.

Sursa foto: Profimedia

Nu e prima şcoală care va fi demolată după un atac armat în masă

Preşedintele american Joe Biden a sugerat demolarea şcolii, a declarat luna trecută senatorul de stat Roland Gutierrez presei locale.

Robb Elementary nu va fi prima şcoală care va fi demolată după un atac armat în masă.

Şcoala primară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, a fost demolată după ce 20 de elevi cu vârste de şase şi şapte ani şi şase membri ai personalului au fost împuşcaţi în 2012. O nouă şcoală a fost construită pe acelaşi teren.

Şeful securităţii publice din Texas a declarat marţi că la locul incidentului din Uvalde se aflau suficienţi poliţişti pentru a-l fi oprit pe atacator la trei minute după ce acesta a intrat în clădire, dar poliţia a aşteptat mai mult de o oră în faţa sălilor de clasă înainte ca o echipă să intre.

Steven McCraw a declarat în cadrul unei audieri în Senatul de stat că răspunsul poliţiei a fost un „eşec absolut” şi l-a acuzat pe comandantul de la faţa locului că a pus viaţa poliţiştilor mai presus de cea a copiilor.

Atacul comis de un tânăr de 18 ani – identificat ca fiind Salvador Ramos – a dus la o nouă dezbatere la nivel naţional despre reglementările privind armele de foc.

Senatorii americani au avansat marţi o nouă legislaţie pentru a aborda împuşcăturile în masă, în ceea ce a fost numit cel mai semnificativ nou control al armelor de foc din ultima generaţie.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult