Șeful companiei care deține Cambridge Analytica l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler. „A apelat la aceleași metode”

Șeful companiei care deține Cambridge Analytica l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler. „A apelat la aceleași metode
Publicat: 17/04/2018, 14:32
Actualizat: 27/03/2019, 20:38

Potrivit Business Insider, Nigel Oakes (foto jos), care deține SCL Group, compania-mamă a Cambridge Analytica – firma acuzată că a manipulat datele a zeci de milioane de utilizatori de Facebook – a declarat în noiembrie 2017 că Trump a demonizat în mod deliberat musulmanii și a propagat temeri legate de teroriștii ISIS, pentru a servi propriile interese, așa cum Hitler și partidul nazist i-a vizat pe evrei, în scopuri la fel de individualiste.

Oakes a declarat într-un interviu audio, prezentat de Comitetul pentru Cultură, Media și Sport din Marea Britanie: „Există acele lucruri care rezonează… (…) Desigur, Hitler i-a atacat pe evrei. Nu avea o problemă cu evreii, ci s-a bazat pe faptul că oamenii urau evreii… a inventat un inamic artificial. Ei bine, exact asta a făcut și Trump. I-a demonizat pe musulmani”.

Scandalul Cambridge Analytica: Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook probabil au fost accesate ILEGAL de compania de consultanță

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica, anunță firma de socializare online, informează BBC News online.

„În total, credem că datele din profilurile Facebook a 87 de milioane de persoane – majoritatea din SUA – probabil au fost accesate ilegal de firma Cambridge Analytica”, a comunicat miercuri seară Mike Schroepfer, directorul tehnic al Facebook.

„În urmă cu două săptămâni, am promis o abordare dură privind informațiile la care aplicațiile pot avea acces în momentul conectării la Facebook (…). Astăzi, vrem să transmitem cele mai noi informații despre modificările pe care le facem pentru a proteja mai bine datele personale. Vom face mai multe modificări în următoarele luni și vă vom ține la curent”, a precizat Mike Schroepfer.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetățeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”. Un activist pentru transparență, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicațiile The New York Times și Observer că firma Cambridge Analytica, deținută de miliardarul specializat în tranzacții speculative Robert Mercer și condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării și influențării preferințelor electorale. Aceeași companie de analize a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Secretar general NATO: Rusia trebuie să îşi retragă forţele din Moldova, Georgia şi Ucraina unde...
Afecțiunile medicale ce anulează permisul auto. Bolile incompatibile cu conducerea autoturismului
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Record de cazuri de infectare, la Constanța! Incidența a depășit 17 la mia de locuitori
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului în România: S-a sinucis... Un sfârșit dramatic
Trebuie să dea pensia înapoi! Decizie de ultimă oră pentru acești români. Casa de Pensii...
Vaccinarea va deveni obligatorie în România? Alexandru Rafila a luat decizia. E anunțul serii
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...