Șeful companiei care deține Cambridge Analytica l-a comparat pe Donald Trump cu Adolf Hitler. „A apelat la aceleași metode”

Detalii pe gândul

Potrivit Business Insider, Nigel Oakes (foto jos), care deține SCL Group, compania-mamă a Cambridge Analytica – firma acuzată că a manipulat datele a zeci de milioane de utilizatori de Facebook – a declarat în noiembrie 2017 că Trump a demonizat în mod deliberat musulmanii și a propagat temeri legate de teroriștii ISIS, pentru a servi propriile interese, așa cum Hitler și partidul nazist i-a vizat pe evrei, în scopuri la fel de individualiste.

Oakes a declarat într-un interviu audio, prezentat de Comitetul pentru Cultură, Media și Sport din Marea Britanie: „Există acele lucruri care rezonează… (…) Desigur, Hitler i-a atacat pe evrei. Nu avea o problemă cu evreii, ci s-a bazat pe faptul că oamenii urau evreii… a inventat un inamic artificial. Ei bine, exact asta a făcut și Trump. I-a demonizat pe musulmani”.

Scandalul Cambridge Analytica: Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook probabil au fost accesate ILEGAL de compania de consultanță

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanță britanică Cambridge Analytica, anunță firma de socializare online, informează BBC News online.

 „În total, credem că datele din profilurile Facebook a 87 de milioane de persoane – majoritatea din SUA – probabil au fost accesate ilegal de firma Cambridge Analytica”, a comunicat miercuri seară Mike Schroepfer, directorul tehnic al Facebook.

„În urmă cu două săptămâni, am promis o abordare dură privind informațiile la care aplicațiile pot avea acces în momentul conectării la Facebook (…). Astăzi, vrem să transmitem cele mai noi informații despre modificările pe care le facem pentru a proteja mai bine datele personale. Vom face mai multe modificări în următoarele luni și vă vom ține la curent”, a precizat Mike Schroepfer.

O firmă specializată în analizarea datelor online implicată în campania președintelui SUA Donald Trump și în cea pro-Brexit a exploatat în scop electoral datele de pe Facebook a zeci de milioane de cetățeni americani în ceea un membru al echipei lui Steve Bannon a numit drept „război psihologic”. Un activist pentru transparență, Christopher Wylie, a dezvăluit pentru publicațiile The New York Times și Observer că firma Cambridge Analytica, deținută de miliardarul specializat în tranzacții speculative Robert Mercer și condusă la acea vreme de Steve Bannon, a participat la campania electorală a lui Donald Trump folosind fraudulos profilurile Facebook a milioane de alegători americani pentru a construi un puternic program software în scopul anticipării și influențării preferințelor electorale. Aceeași companie de analize a fost implicată în campania pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). Steve Bannon a devenit în august 2017 director al echipei de campanie a lui Donald Trump.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide