Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, declarații halucinante: „Erau cel puțin șase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene”

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, declarații halucinante: „Erau cel puțin șase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene
Publicat: 23/01/2020, 08:17

Serghei Lavrov – șeful diplomației ruse – a pus „paie pe foc” în toată această ecuație, transmițând informații halucinante. Ceea ce se și dorea, în ultimă instanță, nefiind un secret pentru nimeni dorința Rusiei de a deține supremația în zonă și de a nu fi „deranjată”.

Conform lui Lavrov, Iranul ar fi lansat rachete către aeronava Boeing fiindcă se simțea amenințat de avioane americane aflate la limita spațiului aerian iranian. Este aruncată, astfel, o „momeală” în media, cu toate că însuși Lavrov adaugă și că respectiva informație transmisă presei internaționale… nu este confirmată.

„Erau cel puțin șase avioane americane F-35 în aer în zona frontierei iraniene în acel moment. Această informație nu este confirmată încă, dar aș vrea să evidențiez situațiile-limită ale cazurilor de acest tip”, a declarat – vineri seară – Serghei Lavrov, citat de agenția Reuters.

„Fake news” marca „Rusia” dar… aeronava Boeing 737-800 a fost doborâtă cu rachete rusești

Intervenția ministrului rus de externe nu face altceva decât să alimenteze tensiunile din zonă, iar una dintre modalitățile prin care Rusia încearcă să manipuleze opinia publică este reprezentată de „fake news”. Vina trebuie mutată, rapid, în altă parte, iar un deget îndreptat acuzator către administrația Trump, la momentul potrivit, este cum nu se poate mai nimerit.

Practic, Serghei Lavrom și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin acreditează ideea că iranienii au doborât, din greșeală, respectiva aeronavă, însă tragedia a survenit tocmai pentru se simțeau… amenințați de avioane americane de luptă. În consecință, s-au grăbit să tragă asupra aeronavei Boeing 737-800 din cauză că administrația Trump a escaladat tensiunea în zonă, iar stresul resimțit de iranieni s-ar fi situat la cote alarmante.

Iranul a admis, în cele din urmă, că rachetele lansate către aeronava de pasageri Boeing 737-800 erau de proveniență rusească, potrivit informațiilor furnizate de Associated Press. Organizația pentru Aviație Civilă din Iran a confirmat că a fost vorba despre rachete antiaeriene TOR-M1, fabricate în Rusia.

Hassan Rouhani, președintele Iranului: „Statele Unite au generat acest incident”

Continuând același „joc” practicat de Rusia, președintele Iranuluiu, Hassan Rouhani, a declarat că tragedia a avut la bază „agresiunea” SUA împotriva Iranului, administrația Trump fiind aceea care „a genreat incidentul”.

Trecând peste faptul că președintele Iranului consideră doar „un incident” o tragedie în care au murit 176 de oameni nevinovați, nu trebuie trecută cu vederea dorința permanentă a Rusiei de a „face legea” și de a susține Iranul, iar orice apropiere a trupelor americane crează insomnii la Kremlin. Tratamentul? O interpretare în stil „rusesc” a tragediei de pe 8 ianuarie.

Serghei Lavrov: „Erau informații că iranienii așteptau un alt atac din partea Statelor Unite”

„Iranul a lansat rachete spre aeronava ucraineană de pasageri în contextul în care circulau informații că la frontiera țării erau avioane americane multirol F-35″, a declarat Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse. El a catalogat tragedia drept „eroare umană” și a ținut să precizeze că nu caută justificări. „Dar erau informații că iranienii așteptau un alt atac din partea Statelor Unite după atacurile lor, doar că nu știau ce formă ar putea avea”, a ținut să sublinieze Serghei Lavrov.

Pe de altă parte, prin declarațiile halucinante trimise în spațiul public, în astfel de momente tensionate, Serghei Lavrov nu face altceva decât să respecte „linia trasată” de la Kremlin, cu atât mai mult cu cât, și înainte de doborârea aeronavei de pasageri Boeing 737-800, existaseră semnale clare că Rusia este decisă să nu „tolereze” prezența americană în zonă, una de natură a „leza” interesele pe termen mediu și lung ale lui Vladimir Putin.

Rusia își umflă mușchii: „Vom acționa puternic. Sper că americanii ne aud”

Punctul de vedere al lui Serghei Lavrov (care, firește, este și punctul de vedere al lui Vladimir Putin) scoate în evidență o creștere exponențială a tensiunilor din zonă, punctul de plecare fiind un scenariu construit la Casa Albă. Politicile „agresive” ale Administrației Donald Trump au amplificat tensiunile la nivel mondial, spune Lavrov, citat de Associated Press, iar Rusia – mesajul este clar și fără echivoc – își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Cu atât mai mult, spune el, cu cât comunicarea între ruși și americani este… inexistentă.

„Vom acționa puternic pentru a evita lipsirea lumii de acorduri privind controlul și limitarea armelor nucleare”, a declarat Serghei Lavrov. „Noi susținem extinderea Noului Acord START fără condiții prealabile. Sper că americanii ne aud, nu am primit niciun semnal coerent din partea lor”, a mai precizat șeful diplomației ruse.

Concluziile Pentagonului și reacția lui Trump: „Există suspiciuni”

În urma analizelor efectuate de către specialiștii de la Pentagon este că atacul iranienilor asupra aeronavei de pasageri Boeing 737-800 a fost accidental, în contextul în care artileria antiaeriană iraniană era activă de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak.

De altfel, Iranul atacase baze din Irak în care sunt staționați militari americani după ce armata SUA l-a asasinat la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani. Donald Trump, Președintele Statelor Unite, a declarat că are „suspiciuni” cu privire la accident, menționând că avionul „zbura într-o zonă destul de dură și cineva ar fi putut să greșească”.

Dar atmosfera tinde a fi din ce în ce mai încinsă în urma declarațiilor făcute de Serghei Lavrov, iar „partida de șah” dintre Kremlin și Casa Albă continuă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore